Förlust för U21-laget i deras första slutspelsmatch mot Halmstads BK

Foto: Bjarki Tordarson
Erik Edman har representerat HIF. Både som spelare och som ledare Foto: Bjarki Tordarson

Den första slutspelsmatchen är nu avverkad i U21-lagets B-slutspel och det blev en tung 3-0 förlust hemma mot Halmstads Bollklubb.

*****

Ni föll i första slutspelsmatchen med 3-0 hemma på Olympia, vad är dina tankar så här direkt efter matchen? 

Foto: Bjarki Tordarson
Edman nöjd trots förlusten
Foto: Bjarki Tordarson

3-0 är väl alltid 3-0 och det är svårt att snacka bort, det var inget bra resultat men vi gör en väldigt bra prestation tycker jag, hur konstigt det än låter. Vi gör många bra saker och skapar många chanser också, jag tycker att vi gör en bra första halvlek och går in i halvtid med 1-0 i baken efter en straff. Till den andra halvleken var vi tvingade att göra två byten direkt och sedan två byten bara några minuter in i halvleken och det är väl klart att det påverkar en lite. Samtidigt utnyttjade Halmstad sina lägen och satte både 2- och 3-0. Då de mönstrade ett lag med spelare som spelar i allsvenskan regelbundet var det en tuff match, men jag tycker att våra killar gör ett bra jobb och jag är nöjd med deras prestation, men såklart inte med resultatet.

Vad var det som inte fungerade för er del i eftermiddags? 

Det är svårt att hitta vad som är fel och kunna peka på just det, vi möter ett riktigt bra lag och då gäller det att göra mål på sina chanser och ha lite mer flyt i den andra halvleken. Mycket djupare analys än så behöver man nog inte göra, som jag sa tidigare är jag nöjd med killarnas prestation. Vi möter trots allt ändå ett lag med mer rutin i och vi står upp bra mot dem och spelar en bra fotboll och skapar många chanser.

Alvaro Santos spelade från start i dagens match Foto: Samone Falkman
Alvaro Santos spelade från start i dagens match
Foto: Samone Falkman

Skulle du säg att Halmstad har ett bättre U21 lag än Malmö FF har som ni mötte förra veckan, eller var det ni som inte kunde tända till på samma vis? 

Malmö hade framförallt ett yngre lag, av Halmstads elva startspelare har nio av dem ett allsvenskt kontrakt och det är klart att det borgar för en tuff utmaning när du själv kommer med ett ungt lag. Men det var en givande match på många vis. Det blir inte samma “hat-stämning” som mot Malmö men Halmstad kommer med ett bra lag och det är inspirerande för våra ungdomar att möta dem. Prestationen idag var inte sämre än förra veckan, skillnaden var att vi inte gör mål idag.

Med tanke på läget med avstängningar och schemat för A-laget trodde nog fler att ni skulle komma med fler A-lagsspelare, varför deltog inte fler? 

Det fanns en del småskavanker på många av spelarna, till exempel rehab tränade både Daniel Nordmark och David Accam idag.

Nordmark rehab tränade idag Foto: Samone Falkman
Nordmark rehab tränade idag
Foto: Samone Falkman

Er nästa U21 match är inte förrän den 5 september när det kommer vara landslagsuppehåll för A-laget, är det aktuellt att fler spelare uppifrån förstärker då? 

Det är klart att det alltid är önskvärt då det är både nyttigt och bra för de yngre spelarna att få spela med äldre och mer erfarna spelarna, det har vi sett när några av de äldre spelarna kommit ner till U21 och spelat. Chrisse, Lindström, Alvaro och Hanstveit har alla varit nere någon gång under året och det har smittat av sig på omgivningen. Från min sida är det alltid önskvärt att ha med någon, men det är många faktorer som måste vägas in när man tar ett beslut om vilka som skall delta eller inte delta.

Björn Velander BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*