Före detta HIF-tränare klar för Arsenal

Jonas Eidevall under en träning med Helsingborg den 21 april 2017 i Helsingborg. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 91764

Jonas Eidevall var assisterande tränare i HIF under två års tid. Sedan dess har tränaren återgått till en karriär inom damfotboll.

Jonas Eidevall föddes 1983 i Borås, och blev efter flertalet år i damfotboll en del av HIF-staben i 2016 då Henrik Larsson var tränare. Efter nedflyttningen samma år blev Eidevall ändå kvar i klubben under säsongen 2017 då P-O Ljung och Christoffer Andersson ledde HIF-laget till en mittenplacering i Superettan.

Efter HIF-sejouren gick resan tillbaka till damfotbollen. Jonas Eidevall tog över FC Rosengård i OBOS Damallsvenskan, och är nu efter ett par framgångsrika år i svensk fotboll alltså klar som huvudtränare för engelska storklubben Arsenals damlag. Det är en av de mest framgångsrika och största klubbarna på damsidan, som fortsatt satsar för att vara med och slåss om de största titlarna samt utveckla damsidan av fotboll i både England och Europa.

Eidevall hymlade inte med den stolthet och ambition han känner inför sitt nya uppdrag, och hans ord finns att ta del av i flertalet intervjuer på Arsenals officiella hemsida.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*