Finnbogason hoppas på fortsättning

Inför säsongen valde svenska mästarna Helsingborg att skriva ett korttidskontrakt med islänningen Alfred Finnbogason från belgiska Lokeren. 

Foto: HIF.se

Den 15 augusti går forwardens kontrakt ut med Helsingborg och det är fortfarande osäkert om han stannar på Olympia eller återvänder till den belgiska ligan. Själv ser han gärna en fortsättning.

Allt är i Helsingborgs händer. För mig hade det varit perfekt att få avsluta säsongen här, säger Finnbogason till Sportal.se och fortsätter:

För alla spelare handlar det om att ta besluten som är bäst för karriären, karriären är inte så lång och man måste få ut så mycket som möjligt. Det är svårt för mig att ta något beslut när jag inte vet vad som är tillgängligt. Finns det andra lag som är intresserade så får de ta det med Lokeren.

Finnbogason är Helsingborgs bästa målskytt under våren och har prickat in fem mål på 12 matcher – nästan hälften av skåningarnas fullträffar så här långt.

Det har varit upp och ner både för laget och personligen. Vi har tappat många poäng på hemmaplan och det är alltid svårt när man spelar mot lag som vill slå regerande mästarna till varje pris. De ger alltid 110 procent för att slå oss.

Men Allsvenskan håller hög nivå och det finns en hel del bra yngre spelare. De bästa lagen i Sverige är inte lika bra som de bästa lagen i Belgien och det är mer passionerat spel i Belgien.

I juli och början tror jag att vi spelar 8-10 matcher och jag vill fokusera helt på fotbollen nu. Om 2-3 veckor tror jag att vi sätter oss ner och diskuterar en fortsättning.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*