Farnerud HIFs första nyförvärv inför 2019

180817 Alexander Farnerud under en trŠning med Helsingborg den 1 juni 2016 i Helsingborg. Foto: Carl Sandin / BILDBYRN / kod CS / 57999_363

Han har tränat med klubben, från och till, sedan i somras. Därför är det kanske inte helt oväntat Alexander Farnerud som blir HIFs första nyförvärv inför återkomsten i Allsvenskan.

34-åriga Farnerud har rutin så att det räcker och blir över. Karriären började i Landskrona BoIS där han, redan 2002, blev utsedd till Årets Nykomling vid Fotbollsgalan. 2004 lämnade han Sverige för spel i franska Strasbourg och, till Sverige, återvände han först 2016. Då hade karriären hunnit gå vidare genom länder som Danmark, Italien, Tyskland och Schweiz. Det var Allsvenska Häcken som lockade hem honom och Farnerud imponerade stort innan hans skadeproblem hann i fatt honom. Då hade han noterats för fem mål, och åtta assist, på 24 matcher. I samband med den senaste knäskadan fruktade mittfältaren att karriären var över men nu blir det alltså ytterligare en satsning och nu är det HIFs röda tröja som han kommer att figurera i.

Farnerud har även åtta A-landskamper på sitt CV varav den sista matchen spelades mot Syrien 2010

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*