Falkenberg – HIF 1-1

Tio raka utan förlust och dessutom ett 110-års jubileum i potten. Det var ett HIF med självförtroendet på topp som begav sig till mötet med Falkenberg inför ett stort bortafölje

Det passade givetvis alldeles utmärkt att fira klubbens 110:e födelsedag med match mot Falkenberg. Med tanke på närheten till Helsingborg så var det kanske inte så konstigt att många supportar valt att ta sig till Falcon Alkoholfri Arena denna söndag. 

Redan i går kväll firade supportrarna klubbens födelsedag vid Terasstrapporna Foto: A.Ström
 
HIF tvingades klara sig utan Oke Akpoveta och Alexander Anchinioti-Jönsson som båda var avstängda efter tre gula kort. Däremot var Viktor Ljung, Alex Timossi Andersson och Edwin Gyimah åter tillbaka efter sjukdomar och avstängning. Sen fick dessutom Anton Wede chansen från start då Surprise tog plats brevid Lange i anfallet.

HIF började piggt men inledningsvis hade hemmalaget farligaste chansen med en nick i stolpen efter en trippelhörna. I 17:e minuten borde Wede ha gjort 1-0 till HIF när han snappade upp en boll i straffområdet men skottet strök strax över Hampus Nilssons ribba.

Gyimah var tillbaka i startelvan efter sin avstängning Foto:Bildbyrån
 
Hemmalaget tog över spelet mer och mer men skapade egentligen ingen riktig farlighet förutom, åter, en nick som strök strax utanför Pyzdrowskis vänstra stolpe. HIF spelade upp sig mot slutet av halvleken men 7-0 i hörnor till hemmalaget säger väl en del om första 45.

Falkenberg inledde andra halvlek piggast men hade svårt att avsluta. Det ihållande regnet ställde istället till det för båda lagen och passningsspelet var inte det bästa. Under långa perioder uteblev dock HIFs anfallsspel helt och man fick fokusera på försvar.

Anton Wede fick starta mot sin förra klubb Foto:Bildbyrån
 
I den 64:e minuten kontrade bortalaget och en försvarsmiss bäddade för Jesper Lange som kunde placera in 0-1 till HIF. Absolut inte rättvist men ack så viktigt. Strax efter ropade dessutom hemmapubliken för straff när Calle Johansson tog med handen i straffområdet. Domaren valde dock att fria.

Positivt denna gången var att HIF inte, som brukligt, backade hem efter ledningsmålet utan fortsatte gå framåt och skapade några riktigt bra chanser – dock utan utdelning.

Lange klappas om efter sitt ledningsmål Foto:Bildbyrån
I 83:e minuten var det dock kvitterat när Erik Pärsson drog in en stenhård frispark utanför straffområdet. Pyzdrowski var på den men lyckades tyvärr bara boxa den rakt upp i burgaveln och matchen var helt öppen igen.

Sista minutrarna var dock inte speciellt underhållande och 1-1 får ändå anses som ett rättvist resultat sett till spelet. HIFs femte kryss för säsongen men samtidigt den 11:e raka utan förlust.
Falkenberg-HIF  1-1 (0-0) Superettan 

Mål: 0-1 Lange (64 min) 1-1 Pärsson (83)

HIF: Pyzdrowski – Eriksson, Weberg, Johansson, Ljung – Wede, Landgren, Gyimah, Christensen – Lange, Surprise

Byte: Helstrup IN – Christensen  UT (79) 

Varningar: Svensson (FFF) Chatto (FFF) Gyimah (HIF)

Falcon Alkoholfri Arena, Falkenberg

Publik: 3826

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*