Ett lyckat gästspel för Herrmann

Måns Herrmann Foto: Bjarki Tordarson

Efter lite mer än en vecka hos den holländska storklubben Feyenoord är nu anfallstalangen Måns Herrmann hemma i Helsingborg igen.

Måns Herrmann när man mötte Feyenoord i en träningsmatch i somras. Foto Bjarki Tordarson
Måns Herrmann när man mötte Feyenoord i en träningsmatch i somras.
Foto Bjarki Tordarson

Som Allt om HIF löpande rapporterat om under veckan har gästspelet hos den holländska storklubben Feyenoord gått bra för den 16-åriga anfallaren.

”Jag är nöjd, det känns bra och jag har fått bra feedback av tränarna så det känns som att det har gått bra, vi kommer hålla kontakten om eventuellt fler provspel” berättar Måns Herrmann för Allt Om HIF.

Det är, som de flesta känner till vid det här laget, en annan typ av träning, tempo och kvalitet där nere och man hoppas såklart att de unga talangerna som ges chansen att besöka klubbar i Holland tar lärdomen från resorna med sig hem.

”Jag har lärt mig  mycket om allt med rörelsemönster och även en hel del taktiska saker, Roy Makaay gav mig lite tips om vad jag kan göra” 

Att spelarna ges feedback är alltid viktigt, såväl här hemma som när de är ute och provspelar med andra klubbar, utifrån de tidigare intervjuerna med Måns har han fått en hel del uppbackning av tränarna i Feyenoord, det har bara fortsatt.

”Dem har sagt att de tycker jag är en bra spelare och vi för en dialog om framtiden, men som jag sagt tidigare så satsar jag på Akademi HIF under 2014, sen får man se vad som händer lite längre fram” 

Det kommer onekligen att bli ett mycket spännande år, både för Akademilaget och Måns Herrman, nästa år och det blir spännande att följa för oss som bevakar fotbollen kring Helsingborgs IF ända ner till U17-laget.

”Jag kommer  ta med mig lite av det jag lärt mig där nere hem till Sverige och hoppas på att utveckla det genom speltid” avslutar Måns.

bbl_jimmy_fors

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*