Ett förnuftigt val…

190307 Alexander Farnerud under en träning med det allsvenska fotbollslaget Helsingborg den 7 mars 2019 i Palma. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Egentligen skall man inte behöva skriva en krönika med funderingar om en spelare som ej längre finns i klubben. Men då röster höjts över klubbens val, att inte förlänga med Alexander Farnerud, så kan det ändå vara på sin plats med ett inspel

I höstas stod det klart att 36-årige Alexander Farnerud inte fick nytt kontrakt med HIF. Spelaren själv menar att han, långt ifrån, är färdig med fotbollen. Något som blir än tydligare när han nu skrivit på ett kontrakt med IFK Göteborg. Något som fått en del HIF-supportrar att gå i spinn!

Rutin och erfarenhet kan man knappast ta ifrån honom…

Han har spelat i sex europeiska toppligor, har åtta A-landskamper på meritlistan och under Farneruds tid i HIF blev det, totalt, 19 matcher, två mål och fyra assist för mittfältaren.

Men…

Man måste även inse att han är 36 år gammal, har genomlidit två svåra korsbandsskador, missade 11 matcher förra säsongen pga skada och var egentligen inte med i startelvan förren i slutet av säsongen.

Armin Gigovic är vår framtid
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92353

Då HIF har en extremt tight budget, och närmast tomt på banken, så var det väl rätt naturligt att klubben prioriterade spelare som Armin Gigovic, Filip Sjöberg och Max Svensson. Samtliga spelare med framtiden för sig och, det så viktiga i dagens fotboll, vidareförsäljnings potential. Detsamma gäller nyförvärv som Joseph Ceesay och Brandur Hendriksson som båda är betydligt yngre än Farnerud men ändå med potential att lyfta HIF kommande säsong.

I övrigt har du två spelare med kontrakt, Andreas Landgren och Mohammed Abubakari, som också aspirerar på de få mittfältsplatser som erbjuds.

I Göteborg ser man Farnerud som en offensiv mittfältare och perfekt backup till Robin Söder. Om vi, i HIF, skulle pinpointa någon i en liknande roll så ser jag hellre Rasmus Jönsson, med truppens kanske största HIF-hjärta, i den positionen. Icke att förglömma Alex Timossi som, i dagsläget, är inlånad men hur han utvecklas kommer ju ändå kunna påverka HIFs ekonomi under många år framöver. Något som Alexander Farnerud knappast kommer göra…

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*