”Ett derby är ett derby och allt kan hända”.

Av alla matcher man visualiserade och såg fram emot när lyckan efter avancemanget från Superettan lagt sig och man började fundera på den kommande allsvenska säsongen så var nog hemmaderbyt mot Malmö FF en av de som kom först till många av oss.  

Äntligen är derby mot Malmö FF. Trelleborg och Landskrona, ni får ursäkta, men detta är det största derbyt i Skåne. Ett derby som är en av stora matcherna i Allsvenskan och ett praktexempel på när Allsvenskan är som allra bäst. Det är inte många biljetter kvar och alla vet att den fantastiska inramning som ett derby erbjuder men i dessa tider tåls det att påminna om det.

För mig personligen vet jag hur denna vecka kommer se ut. Jag kommer att få kämpa emot en kraftig nervositet och helst av allt vill jag bara att det ska vara söndag nu och klockan ska vara 17.30. Samtidigt som en väldigt jobbig vecka och väntan är det som kommer erbjudas mig är det samtidigt en av de bästa känslorna. För någonstans bland all nervositet finns den där känslan som bara ett derby kan ge. Längtan efter en seger och möjligheten att få känna den bästa av segrar, derbysegern.

På söndag är det äntligen dags för ett ”riktigt” skånederby igen. Kan HIF skrälla om gå på sommarledighet med en go känsla i kroppen?
Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

Man brukar säga att allting kan hända i ett derby. Få matcher är så ”förskonade” från rim och reson. Just detta vill nog många HIFare trycka på efter en tid av sämre resultat. Serieledaren Malmö FF kommer till Olympia på söndag i en match där bortalaget kommer stå som storfavorit. På förhand är det en tuff uppgift som väntar men kanske är det denna match som det vänder för HIF? Att avsluta våren med en seger mot MFF hade gett HIF en energi som hade varit välbehövlig inför en höst där varje poäng kommer vara otroligt vikig.

Jag vill se ett HIF som krigar, som visar att Olympia är vår hemmaborg och som inte viker ner sig. Jag vill se ett HIF som spelar smart och därigenom slår oddsen. HIF går som sagt inte in i denna matchen som favoriter men kom ihåg, glöm inte, ett derby är alltid ett derby och allting kan hända.

Vi är Skånes stolthet, nu gäller det att visa Malmö FF det…

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*