Erik gör gärna mål i Skånederbyn

Erik Sundin har den trevliga vanan att göra mål när det är dags för Skånederby och han hoppas att fortsätta med det när det är dags för nästa match, tillika mot klubben som han representerade innan han kom till HIF. I den galna hemmamatchen mot Trelleborg hoppade Erik in med bara en halvtimma kvar och satte två pytsar. Och sedan gjorde han första målet i 2-2-matchen mot MFF, men därefter har det inte blivit något.

– Det är dags igen, hoppas jag, säger Erik. Fast Trelleborg borta är sannerligen en svår match. Det har flera lag fått erfara.

Erik är väldigt nöjd med landslagsuppehållet som innebär att spelarna får chansen att återhämta sig efter en tuff period med tre matcher inom en vecka.

–  Det märktes ju på oss att vi var lite sega i huvudet mot Syrianska. Själv kände jag mig fräsch i kroppen men mentalt var det lite jobbigare. Folk har dessutom stora förväntningar på att vi ska vinna mot bottenlagen och det är väl inte så konstigt, men man får inte glömma att de kämpar för sin existens.

Själv konstaterar Erik att hans form pendlat en del i år men påpekar att det hänger samman med att han emellanåt förpassats till bänken.

– Det är svårt att komma in i rätt rytm om man inte får spela hela tiden. Jag har visserligen gjort många matcher men i flera fall har det handlat om inhopp och då är det svårt att behålla formen på samma nivå. Mot israelerna kände jag dock att det gick ganska bra.

– Målen kommer nog, men det är inte det viktigaste. Jag är ju inte spelaren som gör 20 mål men en säsong, men så länge jag kan bidra med både mål och spel är jag nöjd. Förra året gjorde jag åtta och det kan bli i år också.

– Förra året spreds målskyttet ut på många av oss innan Alexander Gerndt kom och på sistone har det ju sett likadant ut. Det är en styrka hos oss. Rent generellt känns det som om vi har bra go i laget inför den fortsatta toppstriden. Och Elfsborg är huvudmotståndaren eftersom vi inte bara slåss om guldet med dem utan även har dem i cupen i nästa omgång.

Erik ser gärna att HIF plockar in ytterligare en anfallare, som ersättare för Gerndt, men påpekar att det inte är någon panik.

– Det är ju viktigt att få rätt spelare, men där har jag fullständigt förtroende för Jesper och de andra som är ansvariga för den delen.

-Det är ju först om Rasmus eller jag blir skadad som det kan bli riktig kris. Nu har Rasmus problem med sina vader och jag själv med ett knä men det är inte så allvarligt.

Det har spekulerats en del i om huruvida Erik vill vara kvar i Helsingborg och HIF nästa säsong eller om längtan hem till Stockholm ska bli för svår.

– Det snacket kom redan när jag var i Trelleborg och det är väl naturligt eftersom min fru också är från Stockholm, men vi stannar gärna några år här i Helsingborg eftersom vi trivs.

– Frågan om var jag spelar nästa år är öppen och det kan mycket väl bli en fortsättning i HIF.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*