Erik Edman: “Jag glädjs extra mycket åt Nordmarks framgångar”

Foto: Bjarki Tordarson

I eftermiddags spelade U21 mot Halmstad BK:s dito på Julivallen i Höganäs, efter en svag inledning på U21 allsvenskan med endast tre poäng på fyra spelade matcher var det tid för en förändring och uppryckning. Efter två mål av Daniel Nordmark och ett av det 15 åriga superlöftet Yonathan Getachew kunde U21 dubbla sin poängskörd, tränare Erik Edman var förstås nöjd när vi nådde honom under tisdagskvällen.

Innan dagens match hade ni bara tre poäng på fyra spelade matcher, var det extra tändvätska inför dagens match?

Ja, vi har ju haft fyra matcher hitintills som du nämner, två av dem har varit bra prestationer men de senaste två har varit väldigt dåliga, det kändes som att det var dags att göra en bra prestation och när man gör en bra prestation vinner man ofta. Det var vårt huvudsakliga fokus inför den här matchen – att göra en bra prestation.

15 åriga Getachew krönte sin insats med ett mål. Foto: Bjarki Tordarson
15 åriga Yonathan Getachew krönte sin insats med ett mål.
Foto: Bjarki Tordarson

Hur tycker du själv att matchbilden såg ut?

Det var kontroll från start till mål, vi gör 1-0 tidigt i den första halvleken men lite oturligt lyckas dem kvittera strax innan halvtid, vi visste ju om att de var starka på fasta situationer och så, dem var även fysiska och det blev mycket kamp. I den andra halvleken kontrollerar vi halvleken totalt och Nordmark får göra ett oerhört fint mål samt att den 15 åriga Yonathan Getachew får spela från start, spelar i 90 minuter och kröner sin fina insats med ett mål.

Ni mönstrade en på pappret väldigt stark startelva idag, är det viktigt för A-lagsspelare som Alvaro, Nordmark och Baffo att få denna speltid?

Det är väl alltid så, oavsett ålder, att om du inte spelar i A-laget så ska du spela med B-/U21 laget. Det handlar ju om att ge varje spelare chansen att få matchkänslan att sitta och även om det inte var en match av allsvensk klass idag så var det likväl en bra match. Ser man på de spelarna som kom ner från A-laget idag har t.ex. Baffo varit borta länge och även Alvaro behöver förstås sina minuter så att han är med i det.

Var där någon som utmärkte sig lite extra i matchen?

Nej, jag tycker att alla gjorde en bra match, men det är klart att det är kul för Daniel Nordmark att han fick göra två mål idag, jag glädjs extra mycket åt hans framgångar då han har kommit ner till U21 och visat en bra attityd och har med sin proffsighet varit ett föredöme för de andra yngre spelarna vi har här.

Du spelade själv från start idag, är det tänkt att du även framöver skall spela med de yngre spelarna eller kommer du bara rycka in när det behövs?

Det är klart att om det behövs så spelar jag, nu har jag förvisso varit sjuk och varken haft möjlighet att spela eller träna men om laget behöver det så är jag alltid tillgänglig, så länge jag är hyfsat frisk.

Kommer det även fortsättningsvis matchas en stark startelva i U21 matcherna?

Jag tycker själv att vi har haft en stark startelva tidigare också men det har kanske varit lite väl ungt i någon match vilket också lyst igenom oss, det syntes framförallt i matchen mot Kalmar. Det kan vara bra att ha någon äldre spelare som kan hjälpa till lite kring de yngre spelarna, ser man på matchen idag fanns där mycket rutin kring Yonathan Getachew och då vågade han ta för sig lite mer också.

 

Slutresultat: 3-1

Målskyttar: Daniel Nordmark 2, Yonathan Getachew

HIF:s startelva: Daniel Andersson – Joseph Baffo, Calle Johansson, Erik Edman, Erlend Hanstveit – Elliot Sorin, David Svensson – Yonathan Getachew, Daniel Nordmark, Albert Berisha – Alvaro Santos

Avbytare: Felix Bindelöv, Fredrik Widlund, Anton Kinnander, Mohamed Ramadan, Alexander Achionioti Jönsson

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*