En tuff vecka framför oss

På torsdag är det cupsemifinal hemma och på söndag är det (guld?)match mot Halmstad på Örjans vall. Det är en hyfsat spännande och tuff vecka vi har att se fram emot!

Vi börjar naturligtvis med att se fram emot Svenska Cupen på torsdag där Mjällby står för motståndet. Mjällby är något av årets överraskning i Allsvenskan. För tillfället parkerar dom på en hedrande femteplats. En placering som dock inte gör deras säsong fulländad eftersom de inte ligger på placering som skickar ut lilla Mjällby till stora Europa. Men en cupvinst hade ju naturligtvis ordnat den saken.

Så med det sagt, är jag ganska övertygad om att Mjällby kommer köra för fullt på Olympia. Det kommer bli en svettig tillställning för de som Conny&P-O mönstrar i startelvan. Hur startelvan kommer se ut, det är dock inget som vi kan med säkerhet säga idag. Men jag är övertygad om att det vilas åtminstone fyra-fem spelare från “ordinarie” elvan.

Lite statistik gällande HIF-Mjällby måste vi ju också peta in, så klart.

HIF har förlorat två matcher på 20 år mot Mjällby. Det låter mer stabilt att skriva så, än att skriva att vi enbart spelat 14 matcher på dessa åren. I cupsammanhang har vi stött på Mjällby inte mindre än 4 gånger, varav HIF har tre raka segrar…

Men på torsdag är det en mer öppen historia. Jag är inte så säker på att all krut ska läggas på denna cup-matchen heller, då det väntas en långt mycket mer viktigare match på söndag.

Vi är klara för europaspel i vilket fall, och jag ser naturligtvis hellre ett kval till Champions-League än till Europa-League till nästa år.

***

På söndag är det som jag ser (beroende av hur BK Häcken sköter sig imorgon) den absoluta nyckelmatchen av dessa två som återstår i Allsvenskan. Halmstad förlorade gårdagens match mot AIK och måste åtminstone ta en poäng på de avslutande två för att hänga kvar till nästa år. Och mot HIF brukar Halmstad vara starka…

Jag tror dock att det finns en chans att HBK kommer göra bort sig (tändvätska?!) mot HIF.

Matchbilden kan komma att se ut som så att HBK lyfter upp för många spelare i anfallsposition och med tanke på deras mindre organiserade försvarsspel, så har HIF alla möjligheter att spela snålt bakåt och använda sig av snabba omställningar och kontringar.

Men som sagt, HBK borta är alltid HBK borta…ett av alla de “spökena” som hemsöker vårt HIF genom åren.

***

Det kommer naturligtvis mer om de bägge matcherna här under veckan, så håll utkik!

5 kommentarer

 1. Visst lockar kval till CL mer än kval till EL men för mig lockar en dubbel ännu mer än bara guld i en av de 2 tävlingarna HIF är med i avgörandets stund!

  Tycker mycket av snacket på olika forum känns som “gör inget om det går åt skogen i cupmatchen för guldet väntar” men med tanke på att framgång föder framgång och Conny lär möblera om i laget, så har vi ett gäng hungriga killar (Porcellis månne?) som i Mjällbymatchen vill visa att de också ska vara med i allsvenskans sista matcher…

  Det som mest oroar med torsdagsmatchen är om det blir förlängning, straffar & så skador till råga på allt, då det ju är kort tid till drabbningen på Örjans vall…

 2. Jag önskar jag kunde tänka som dig där FFRB, men jag tror det kan bli svårt att sy ihop både cupen och sm-guldet.
  Men jag hoppas innerligt att jag har fel 😉

  (Och jag som ändå är obotlig optimist…normalt sett)

 3. När jag menar att spelare ska vila handlar det om att undvika alltför stor mental påfrestning i detta spännade slutskede av säsongen. Fysiskt klarar de flesta (skadefria) två matcher under normala omständigheter men just nu råder inga sådana och guldspurten måste vara den högst prioriterade. Inte heller omöjligt att ett reservbetonat HIF vinner över Mjällby!

 4. Kollade HIFs statistik borta mot HBK på hif.se.
  Det var rent skrämmande läsning. 13 förluster på 17 matcher. Känns lovande inför söndagens match 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*