En mikroreflektion från gårdagen

Vi behövde tre men fick en! Egentligen bör man kanske inte analysera gårdagens poängutdelning förren omgången är färdigspelad då vi antingen kan vara med eller vara avsågade i kampen om kvalplatsen.

En första halvlek, med fart och fläkt, som lovade mer och de avslutande 45 som var en rejäl missräkning. Där är vi nog samtliga överens med PeO Ljung.

PeO väljer att göra ett offensivt byte redan i den 65:e minuten varvid, matchens kreativaste spelare, Alex Timossi Andersson samt Oke Akpoveta utgår. In kommer Max Svensson och Micke Dahlberg.

Förutom Dahlberg väljer man att även sätta upp Edwin Gyimah i anfallet. Målet är två tunga pjäser som kan ta emot de inlägg som PeO, enligt egen utsago, instruerat laget att leverera. Ändå fortsätter man att sidledsspela samt skicka 90% av bollarna bakåt i planen.

I den 82:a minuten, dvs 17 minuter senare, är det dags för nästa byte när Andreas Landgren tvingas utgå pga skada. Där väljer man att sätta in en försvarare trots att:

  • Vi spelat i nästan 20 minuter utan att skapa några målchanser
  • Vi har redan en försvarare, i form av Gyimah, på plan som skulle kunna flyttas ner under de resterande 10 minuterna
  • Vi har både Abdu och Monday Samuel på bänken – två offensiva, snabba och kreativa spelare
  • Vi behöver vinna matchen för att försäkra oss om att jakten på kvalplatsen lever.

Är rädslan att förlora större än viljan att chansa för att vinna?

På tisdag håller vi nog samtliga tummarna för att Örgryte anammat “Hamren effekten” och snor alla tre poängen mot Trelleborg för av egen kraft verkar HIF modell 2017 inte klara av det.

HIFs insatser, denna säsongen, får mig att tänka tillbaka på ett av 80-talets främsta fredagsunderhållningar – “Kryzz”. En Arne Hegerfors, i högform, var programledare och namnet kom ursprungligen från Putte Kock, som skulle använt ordet i fotbollstips-sammanhang, beskrivet som “Och vi garderar med med ett kryzz i matchen mellan…”

Onekligen väldigt passande för Skånes Stolthet då vi är “laget som är bäst i serien på att inte förlora”

Det räcker tyvärr inte…

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*