En knapp vecka kvar till premiären – Nu kör vi!

Det är den 25:e mars. Det ligger fortfarande ca 2 decimeter snö kvar på marken (här i småland) och våren lyser med sin frånvaro, eller?
Nej! Det absolut säkraste vårtecknet av dem alla är inom räckhåll och endast en knapp vecka bort -Den Allsvenska premiären!

Ja, på söndag sparkas den alltså igång. Serien som många älskar att hata, och som många, precis som undertecknad, bara älskar – Allsvenskan!
Serien inleds på Rambergsvallen redan klockan 15:00, men omgångens huvudmatch, (ja så klart är det inte full omgång, inte ens i premiären…), den startar klockan 17:30 på Olympia där HIF tar emot Djurgårdens IF.

***

pres_ymer
“Undertecknad” – Fredrik Ymer

Alla medier har, inför Allsvenskan, tippat och analyserat utgången av densamma. Och naturligtvis kommer AOH också att tippa och analysera. I år blir det lite annorlunda, lite mer intensivt på analyserandet.
Till vår hjälp i år har vi använt oss av en av de lokala mästarna på analysering – Marjan Svab.
Tillsammans med Marjan kommer – undertecknad – köra en analys av samtliga 16 lag i allsvenskan, samt ge er en slutlig tabell.

Men jag lovar…vi är inte helt överens, och det kommer med all säkerhet en del överraskningar…

***

Redan på onsdag nästa vecka kommer ytterligare en viktig, intressant, match att spelas. Den mellan HIF och IFK Göteborg i Svenska Cupens kvartsfinal.

Matchen börjar redan kl. 18:00 på grund av Champions League spelas samma kväll. Detta har förhandlett HIF:s officiella supporterförening – Kärnan – till att agera. Och i protest mot den tidiga avsparkstiden uppmanar de till tomma läktare under första halvleken.

Personligen håller jag fullständigt med. Det gör helt enkelt ont i själen av att se hur den svenska fotbollen många gånger misshandlas av dess företrädare och av UEFA. Dock är jag inte övertygad om att enskilda aktioner av detta slag kommer ge någon märkbar förändring.

Det behövs en total uppslutning bland samtliga engagerade och intresserade supportrar i hela landet! Förmodligen kommer det inte bli några stora reaktioner från SEF/SvFF förrän samtliga arenor i allsvenskan gapar tomma under en spelomgång…

Även om det finns många som är beroende av tv, och att de visar t.ex. HIF, så är det viktigaste att matcherna spelas på en tid då så många intresserade som möjligt har möjlighet att närvara på arenorna.

Fotboll är ett skådespel som med fördel ses på arenorna.
Fotboll SKA upplevas live!

NU KÖR VI!

bbl_fredrik_ymer

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*