Don’t stop believing

Visst är det en sliskig amerikansk stadium ballad för övergödda arena amerikaner utan ett uns supporterkultur, men det är också en viktig kampsång om att tro på det “omöjliga” i sportens värld.

När Chicago White Sox catcher Anthony Pierzynsky tillsammans med laget klev in på en pub i Baltimore för att skölja ner besvikelsen efter ännu en förlust under säsongen 2005 spelades den gamla Journey sången i högtalarna. Det var då laget bestämde sig. Bestämde sig för att aldrig sluta tro på att Chicago White Sox faktiskt skulle kunna klara av att vinna World series.

Det hade ju gått ett par år sen sist det begav sig för White Sox, närmare bestämt 88 år sedan Chicago senast vann World Series.

Året var 1917 när Chicago White Sox vann senast och det hade liksom blivit en förbannelse över det hela. Trots att man under många år haft starka och slagkraftiga lag så lyckades man aldrig nå hela vägen fram utan misslyckades alltid. Men efter 88 år bestämde man sig för att tro på möjligheten och det gick vägen!

Så vad har detta med HIF att göra?

Det är drygt 10 år sedan senaste guldet, vi har haft imponerande trupper sedan dess som visserligen presterat i europa-när vi väl kvalificerat oss-men i Sverige har det bara blivit ett ynka guld. Ett cup-guld. I år kan det bli två guld. Det ska bli två guld i år! 

Nu ligger HIF jämnsides med MFF i tabellen, de leder serien på målskillnad och har som det ser ut redan tagit ut slutsegern i förskott. Det verkar som om övriga fotbolls Sverige står på MFF´s sida, jag ger mig fan på att Tomas Olsson i Göteborg sumpade straffen med flit i söndags, han är väl inbjuden till MFF´s redan inbokade segerbankett?

Men det finns en möjlighet för HIF och dess supportrar att göra denna segerbankett till en begravningsbankett istället, genom att ta till sig Journey´s sångare Steve Perrys ord, “Don´t stop believing”

Det gäller att alla tror på att vi kan göra det, spelare, supportrar, Helsingborgare och röd blåa runt om i landet.

Tro på att vi kan slå Elfsborg på balkonggräset, HBK på Örjans vall och Nannes gäng på Olympia, bottenkrigande GAIS och Åtvid på Olympia. Vi och spelarna måste tro på att det går att göra trots att oddsen verkar vara emot oss.

För visst skulle det vara härligt att krascha festen på Banken?

Det går, bara vi… “Don´t stop Believing”

1 kommentar

  1. Klart som f-n vi ska slå Elfsborg på ett skitunderlag, det är bara till att anpassa sin spelstil till underlaget. Var taktisk, skit i tidigare instruktioner, våga spela grisfotboll. I historieböckerna nämns bara siffror, aldrig hur en seger tillkommmit!

    Ja visst har Tomas Olsson redan blivit inbjuden till segerbanketten i Skånes andra stad. Men det räcker inte med bara en straffsumpare, för att kunna försäkra sig om att verkligen vinna var de tvugna att även “köpa” målvakten Sandberg..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*