Dessvärre ingen resa med Kärnan

Tyvärr tvingas vi meddela att vi tvingas ställa in resan till Glasgow. Prisförslagen vi fick var rent oskäliga – vi hade inte med raka ryggar kunna stå bakom alternativet och framställa det som ett “kanonerbjudande”

I ett försök att vara öppna går vi ut med de ca 10-15 förslagen vi fick. Det första vi fick låg på 75 000 pund, vilket innebär ett pris på över 5000 per person. Det avskrev vi såklart på direkten. De som kom på måndag låg alla i regionen kring 4000 kr per person. Fortfarande för mycket, men om vi kom ner till ca 3000-3300 tänkte vi göra ett försök. Eftersom resebolaget trodde att fler förslag skulle kunna rassla in på tisdagen valde vi att låta er vänta en dag till. Det billigaste vi fick in låg på 3900 kr. För dyrt – fortfarande.

Därmed fanns inte många andra valmöjligheter än att ställa in resan. Flyg är sannerligen svårt att få ner till bra priser – det har vi erfarit innan och gör så nu igen. Kan alltid vara bra att ha i åtanke till framtida Europaresor.

Vi ber naturligtvis om ursäkt för dröjsmålet som kommer olägligt i en situation där alla går på nålar och vill boka så snabbt som det bara går innan priserna stiger, men anser fortfarande att vi handlat rätt – vi har försökt att fixa en bra deal till alla HIF:are som vill stötta klubben. Det tyckte vi var värt att vänta en dag extra för. Nu gick inte det och det är självklart tråkigt. Vi gör detta ideellt och har begränsade kontakter och med dem; handlingsmöjligheter.

Resebolaget kom med en förklaring: tydligen har affärsflygen i Europa inte hållt så hög aktivitet på sistone. Priserna har varit låga. Nu, däremot, har det börjat röra på sig igen. Allt fler åker med reguljärflygen, vilket också innebär att trycket på plan blir allt större. Faktiskt skulle trycket på planen vi skulle hyra – oavsett bolag – så stort att det inte skulle hinna att stå där ett dygn för att flyga hem oss efter matchen! Det behövs knappast sägas att det driver upp priset GANSKA så ordentligt… Marknadens krafter är svårstyrda.

Till framtida Euoroparesor kommer att göra som vi gjort innan – försöka skaka fram bra erbjudanden. Hittills har det inte gått som vi tänkt, men den besvikelsen kommer inte att hindra oss från att göra det vi ska; se till att HIF får ett bra stöd i alla matcher! Resebolaget trodde också att de skulle kunna hitta bättre grejer i framtiden. Vi tackar dem för att de har ställt upp AVGIFTSFRITT! Det ska man inte glömma.

Alla HIF:are som ska ner till Glasgow rekommenderar vi att flyga. Åk dit – det kommer att bli en upplevelse ni sent lär glömma! Bakgatans forum erbjuder många intressanta förslag. Gå in dit och kolla!

Alla till Glasgow (fortfarande)! Drömresa ju!

//Kärnan

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*