Derbyt svalare än någonsin

För oss inbitna är det derbyt med stort D. Men än är bara drygt 13700 biljetter sålda.

Vad detta beror på kan man förstås spekulera i. Matchen skulle ursprungligen spelas på söndagen men polisen satte, som vanligt, stopp för detta och matchen lades i stället på måndagen med den för svenska förhållanden sena matchtiden 20.45.  Det har i ett antal månader diskuterats kring matchstarter och från framför allt supporterhåll har det sagts att tidig matchstart drar folk från arenan då man inte hinner dit. Nu står vi inför ett faktum att inte heller 20.45 drar fullt hus till ens ett derby. Oroande är minst sagt ordet.

Anledningen till den senare matchstarten är att man från tv-håll och fotbollsförbundet inte ville att två “heta” derbyn skulle kollidera och då göteborgsderbyt redan låg på måndagen så var det HIF- MFF som fick läggas sent.

2 kommentarer

  1. Men hur hänger detta ihop? HIF har gått ut med att över 13 000 biljetter är sålda? Va där kapaciteten?

    I flera veckors tid har det dessutom bara funnits biljetter på södra tillgängliga. Det ser jag som ett stort intresse? Det ska mycket till för att marginalpubliken köper biljett på södra (utan tak) flera dagar innan match i denna vädermässigt osäkra årstid….

  2. Då kan man ju fråga sig varför man lägger dessa 2 “heta” derbyn på samma dag…

    Sen det där med helger och nej från ordningsmakten stämmer inte – för något år sedan spelades derbyt på Olympia en lördag kl.16 så direkt konsekventa är varken polisen, SvFF TV-kanalerna eller några av övriga inblandade aktörer som bestämmer avsparkstid…

    Att det inte blev söndag förklaras av att HIF spelar i Europa och ska ha ett visst antal vilodagar inför match, men tur vi inte tillhör spanska ligan för då hade väl matchen startat först när den slutar -:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*