Davids FB-kompis vill också bli HIF-are

David Accams succéartade framfart I HIF har gett genklang i hans hemland Ghana. Det finns en 17-åring, fostrad i samma klubb som David, som drömmer om att gå i hans fotspår och han skulle gärna dra på sig den röda tröjan om ett par år. Killen heter  Newton Tackie.

Han föddes den 10 april 1996 och växte upp i Ghanas huvudstad Accram, som den äldste i en syskonskara på fyra. Newton har tre systrar. Han studerar konst och är sistaårsstudent. Utöver fotboll spelar han gärna tennis, golf och basket.

Newton har kontakt med David via Facebook och det var också den vägen jag fick kontakt med honom.  Han avslöjade ganska tidigt att han hoppades att HIF:s scouter skulle upptäcka honom, utan att ta ”omvägen” via Östersund…  Han undrade om inte jag kunde tipsa dem.

Han berättade att de båda spelat i klubben

17-åring vill göra Accam sällskap
17-åring vill göra Accam sällskap

. Det kan säkert David bekräfta om det stämmer. Hur väl de båda känner varandra vet jag ärligt talat inte. Möjligen inte alls, annat än via FB?

Jag har givetvis inte heller sett honom spela så det kändes inte så aktuellt. Däremot berättar jag gärna om honom här. Kanske HIF har någon spion i Afrika som kan ta en titt?

Killen lirar helst höger yttermittfältare, men har just nu av tränaren placerats som höger ytterback. Det har gått hyfsat bra för hans lag för de fyra första matcherna har resulterat i tre segrar och bara en förlust, vilket innebär en andraplats i ligan.

Även om Newton ser upp till David Accam så har han ytterligare en idol, en kille som kommit lite längre i sin karriär. Spelaren som av många rankas som tvåa i världen, alltså Christiano Ronaldo i Real Madrid.

–       Han är en komplett spelare, nickar bra, skjuter bra och har både snabbhet och fantastisk blick för spelet, uttrycker Newton beundransfullt.

–       Eftersom vi har samma position i laget försöker jag lära mig genom att studera Ronaldo, förklarar Newton.

Ok, Mattias Lindström, fortsätt det här året och nästa som du gjort i inledningen. Sedan kan HIF kanske få två yttrar med samma ursprung? David på vänsterkanten och Newton på höger. Är den sistnämnde lika kvick i benen som Accam så skulle de allsvenska försvaren få det ännu jobbigare.

Men den saken lämnar jag över till klubbens scouter att ta reda på. Newton lovade mig att fixa en film som han ska lägga upp på Youtube.

Sedan håller han tummarna för att han ska få göra David sällskap.

bbl_roland_nordqvist

 

 

2 kommentarer

  1. Bra att HIF:are kan vara något att se upp till i Afrika. Underlättar förhoppningsvis för HIF att hitta intressanta spelare som kan ge lite spets till truppen.

  2. Blir väl J.J. som får ta sig en titt då Bosse Nilsson inte verkar glida runt lika ofta i Afrika längre, och samarbetet med fotbollsklubbar i Sydafrika har ju upphört…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*