Dalkurd storfavoriter till serieseger

Just nu pågår Fotbollskanalens upptaktsträff för Superettan 2017. Att Dalkurd är överlägsna favoriter är det inget snack om men vårt eget HIF finns med bland favoriterna på flera plan


Favoriter hos Svenska Spel och även bland de övriga klubbarna. Denna säsongerna blir det verkligen upp till bevis för Borlänge-laget Dalkurd. Men med värvningar som Kebba Ceesay, Yukia Sugits, Mohamed Bangura och Ammar Ahmed är det kanske inte konstigt att man krossar övriga lag med sina 65,5%

HIF och Gefle, som båda trillade ur Allsvenskan förra säsongen, tippas komma tvåa( 9,4%) respektive trea (6,3%). Falkenberg, som även de trillade ner, däremot ligger tillsammans med några klubbar till i bakvattnet med sina 3,1% av rösterna. Sju klubbar får inga röster alls.

Tittar man på ev skytteligavinnare så hade jag satt en slant på vårt nyförvärv, Oke Akpoveta, som ger 18gg pengarna hos Svenska Spel. Även Micke Dahlberg finns med på listan och det är klart – skadefri så är 35 gg pengarna ett riktigt kap på Mickey Dee!

Inte helt oväntat är det Dalkurds anfallsduo, Bangura och Yarsuvat, som ligger i topp på listan tätt följda av BPs Göykeres och Gefles Johan Oremo!

13.30 går man på sista gruppen klubbar, däribland HIF, och klubbens representanter får kliva upp på scenen för en grillning av programledarna.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*