Dags för nästa seriefinal!

 Efter en avklarad och vunnen seriefinal väntar nästa. Det kostar att ligga på toppen.

 HIF:s insats mot Kalmar var av en helt annan kaliber än i Solna och eftersom Häcken stal poäng från Malmö så blev det en riktigt trevlig inledning på allsvenskans nionde omgång.

Lika mycket som jag gläds åt att HIF inkasserar segrar och poäng nästan lika mycket gläds jag åt när tippade toppkonkurrenter tappar poäng. Medan jag skriver detta följer jag hur Gefle lyckas med det som HIF misslyckades med, nämligen att besegra AIK på Råsunda. Samma Gefle som HIF lirade skjortan av på Olympia, alltså. Fast den här gången fick Solnalaget ha fullt manskap. Visst är bollen väldigt rund ibland?

Även om HIF gjort en rad stabila insatser så måste man erkänna att vi haft tur emellanåt. Turen i kombination med Sveriges särklassigt bäste målvakt är viktiga skäl till serieledningen. Men som vi brukar säga ”tur förtjänar man” och ett bra lag har turen på sin sida.

Sedan kan ingen ta från laget att det stundtals presterar utomordentligt bra fotboll och det är ingen tillfällighet att laget släppt in minst antal mål av alla, i snitt 0.55 mål per match. Fredagens motståndare Kalmar har släppt in 0.88.

Sedan är det förstås trist att HIF bara producerat 1.33 mål i snitt framåt, men eftersom fotboll främst går ut på att göra (minst) ett mål mer än motståndarna så ska man kanske inte klaga?

Att vi som ser matcherna gärna vill bjudas på gladfotboll är förstås svårt att bortse från, men man spelar sällan bättre än motståndarna tillåter.

Matchen mot Kalmar hade ganska högt underhållningsvärde även om man som HIF-are satt med hjärtat i halsgropen i början av andra halvlek när smålänningarna sannerligen inte snålade med målchanserna. Glädjande nog var de dock skrämmande ineffektiva. Det nykomponerade HIF-försvaret serverade vid flera tillfällen otäcka bjudningar. Men till försvaret hör ju även målvakten så det redde ut sig till slut.

När det gäller lagkapten Hansson så skulle inte jag bli förvånad om proffsuppköparna väljer honom före någon av anfallarna, trots att målvakter mer sällan får chansen till de feta kontrakten. Men så bra som Pär har varit i år har jag inte sett många målvakter ens i internationella matcher.

Rasmus har förvisso presterat väldigt bra genomgående, men kanske inte på ett så uppseendeväckande som om han också stänkt in några mål. Däremot kanske Alexander Gerndt kan bli intressant eftersom han nu börjat göra lite mål igen, om än inte alls i samma utsträckning som under förra hösten.

Erik Sundin berättade ju i en tidning om sin längtan till Stockholm. Låt oss hoppas att han kan tygla den ett slag till. Jag ser hemskt gärna att han stannar länge i HIF.

 Som ni noterat har jag inte tagit upp det som hände i kulisserna före Kalmar-matchen i den här krönikan. Det beror på att jag vet för lite om vad som egentligen sagts än så länge. Kanske återkommer i ämnet när jag fått mer information.

Nu laddar vi för derby och må HIF klara ännu en seriefinal. Jag ser gärna en repris på Supercupfinalen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*