Dags att inkassera tre nya…

Dags för årets första bortamatch och faktum är att HIF vid ev. seger kommer ha goda möjligheter att toppa Allsvenskan efter två omgångar. Känslan inför matchen är den att HIF är det bästa laget av de två men att Gais kommer till spel med ett obehagligt självförtroende och återigen får spela på “Nya Gamla Ullevi” och med HIF´s naiva bortaspel under fjolåret i färskt minne så är det inte konstigt att man känner sig lite osäker. Försvarsspelet kändes bra mot IFK men en match är ingen match och det gäller att backlinjen levererar samma fina försvarsspel flera matcher innan man kan säga att försvarsspelet fungerar. Offensivt hoppas jag HIF får lite mer ytor och kan använda yttermittfältarna mer, i matchen mot IFK blev Rasmus och Henrik lite väl isolerade uppe på topp, främst i första halvlek. Glädjande nog är det inte enbart HIF som har problem med hur man ska formera sin backlinje. Gais saknar mittbacken och tillika lagkaptenen Fredrik Lundgren och även hans ersättare Andreas Tobiasson är tveksam till spel, detta kan innebära att Spong får ta steget ner från mittfältet för att bilda mittbackspar med Ekunde.

****

HIF kommer ha ordentligt med supportrar med sig på Ullevi, som kommer se till att vinna kampen på läktaren. ” Tillsammans, Tillsammans….”

****

Verkar finnas goda chanser till att Sundin får starta, efter att ha följt honom under ett flertal träningar och matcher under försäsongen så har jag stora förhoppningar på honom. Målskytt direkt?

****

Gärna en 1-0 vinst idag, två nollor på raken skulle vara fantastiskt och sedan kan vi släppa loss målskyttet mot Bajen på Torsdag… Tror dock snarare på 3-2 till HIF idag och att vi får se en ung, gänglig anfallare göra sina två första allsvensk mål för säsongen…

****
Wanderson, mycket handlar om att stoppa sambaliraren som jag anser är en av de absolut bästa offensiva spelarna i serien. Nu får vi hoppas att han gör en plattmatch bara för att jag skrev så…

****

Mot 3 poäng och serieledning… “Tillsammans, Tillsammans…”

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*