Dagen efter

Peter Larsson drog på sig ett gult och är avstängd mot Falkenberg

Det är dagen efter och HIF-spelare och fans vaknade med en besviken suck över att gårdagens händelser inte var en mardröm. 

För det var ett lag som inte var med på plan överhuvudtaget. Som om de lånat ut sina matchdräkter till ett division 2 gäng, och reaktionerna har inte låtit vänta på sig. Varken i tidningar eller på sociala medier.

Peter Larsson drog på sig ett gult och är avstängd mot Falkenberg
Peter Larsson ber idag om ursäkt till fansen.

Först fram till fansen var Daniel Nordmark som efter slutsignalen gick bort till den tillresta klacken och bad om ursäkt för lagets insats. “Jag bad om ursäkt och sa att vi skäms när de kommer och stöttar oss vecka efter vecka. De frågade vad vi höll på med och det var en befogad fråga.” säger han till Helsingborgs Dagblad. Även Arnór Smárason tog sig tiden att gå ut till fansen.

Debuten för lagkapten Larsson kunde blivit bättre. Med en backlinje där mittbackarna var det enda som var som det brukade från start blev det en tuff uppgift att styra laget. Emil Krafth började som vänsterback för att ge Gustav Jarl chansen på högerbacken, vilket är hans ursprungsposition även om han på senare år spelat till höger på mittfältet. Men efter 3-1 bytte man tillbaka. Det hjälpte föga. “Jag försökte pusha, men ibland räcker det inte att bara snacka, man måste göra det också. Hur mycket folk än skriker på varandra hjälper det inte om man inte gör sakerna rätt.” säger Peter Larsson till HD.

Foto: Bjarki Tordarson
Daniel Nordmark var först fram till fansen efter matchen igår. “Via dialog förstår man varandra. Självfallet är det tungt, men det är viktigt att göra.”
Foto: Bjarki Tordarson

Pär Hansson har klart för sig vad som gäller framöver: “Vi har behövt titta neråt ganska länge nu och det hoppas jag att vi har gjort också. Jag hoppas att alla har insett att det här kommer bli en väldigt tuff säsong. Det handlar om att veta vår position och göra allt för att behålla den. Att titta uppåt är bara dumt.” säger han till Kvällsposten och konstaterar “det är klart att vi behöver förstärkningar. Vi har blivit av med många spelare som fortfarande inte har ersatts. Truppen är tunn just nu.”

Jesper Jansson hoppas att gårdagens resultat fungerar som en väckarklocka för spelarna och hela klubben. “Vi räcker inte till. Vi har sålt iväg kvalitetsspelare. Vi vill gärna producera spelare, men det tar tid att bli en etablerad allsvensk spelare. Det måste man göra stegvis. Man kan inte ta alla på en gång utan kvalitet måste ersättas.”  säger han till HD sporten och säger att man jobbar hårt för att få in nyförvärv, något som han hoppas är nära förestående men att det är en föränderlig bransch och inget är säkert.

Reaktionerna på sociala medier har varit stenhårda. Allt från Roars avgång till att halva laget ska bänkas alternativt arbetsläger i Gulag har krävts.

Björn Velander BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*