Cooper analyserar: HIF- Hammarby

Det har INTE gått ut några direktiv om att man ska blåsa vid “klumphörnor”. Det är lika bra att slå fast detta en gång för alla. Däremot är det sagt att man ska bevaka dessa och våga blåsa i båda riktningarna om man upptäcker fel.

Hela den svenska regelboken överensstämmer nu till 100 % med den internationella. Det finns inga tolkningar i regelböckerna som skiljer sig åt. Att som Tony Gustavsson hävdar, att man ska blåsa vid klumphörnor är fullständigt nonsens. En domare ska blåsa för förseelser han eller hon ser. Inte för vad man tror att man ser. Detsamma gäller regeln om hands. Det yras om skyddshands och reflexhands osv. Uttryck som inte finner stöd i regelboken.  Inte heller snacket om onaturligt ställning med mera. Däremot, vilket Tony uppenbarligen helt förträngt, så har direktiv gått ut om att knuffar i ryggen ska bestraffas oavsett var på plan den sker. Henke råkade ut för en sådan i första halvlek där Strömbergsson definitivt skulle blåst straff. Så vi kan väl låta udda vara jämnt för denna gång.

Noterade Holgerssons rätt spaka måljubel efter Stoffes hörna. Såg ut ungefär som en tioåring påkommen med en hand i kakburken. Och visst, det borde ha varit frispark men en domare kan inte se allt. Inte ens när det drabbar Hammarby.

Till matchen. När motståndarna kommer upp i banan och får press på våra innermittfältare uppstår vissa problem. Vi är dock bättre i år på att få bollen i spel utan att Lantz/Landgren måste passa bollen. Stoffe och Holgersson är helt enkelt bättre på att spela bollen längs marken. Att vi ändå hamnar under press beror på att våra yttermittfältare har problem när det spelas fysiskt mot dem. Det var uppenbart igår och mot Göteborg. Makondele väljer hellre att springa hem med bollen 70 meter än att utmana sin försvarare. Tyvärr. Han har annars tillräcklig förmåga att göra det, han ska bara våga.

Sundin var igår felpassningarnas mästare. Slarvig och stundtals stressad när han var vänd mot egna målet. Båda lyfte dock sig i andra halvlek.

Säg Christoffer Björklund och Henke darrar rejält. När Henke väl får bollen förbi “Poppen” så är han i offsideposition. Igår var det väl ingen tvekan men i fjol, på Söderstadion, blev han felaktigt avvinkad minst en gång. Men sånt där jämnar ut sig i långa loppet. Igår fick vi tillbaka lite av alla de fördelar Bajen fått vid andra matcher vi mött dem de senaste åren.

1 kommentar

 1. På samma sätt som att Holgersson jublade reserverat efter målet så var knappast “Poppen” uppe och demonstrerade mot målet. Så han kände säkert att han kunde/borde agerat annorlunda i klungan.

  Tycker Leman på expressen skriver det bra:

  “När Kristoffer Björklund var för tam och lät Christoffer Anderssons hörna segla rakt in i mål.
  Ja.
  Var alltså svaret på frågan om stolthet för klubbmärket.

  Spontant tyckte jag lite synd om “Poppen” Björklund. Hammarbys Shaaban-vikarie bestal både Makondele och Henrik Larsson på givna mål, var på väg mot poängräddarrollen när den där hörnan kom.
  Och visst kan man säga att “Poppen” blev intryckt i målet av Markus Holgersson.
  Men herregud, karl – tryck tillbaka då!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*