Conny nöjd efter forwards mål

Det är naturligtvis en påtagligt nöjd Conny Karlsson vi får tag i dagen efter segern mot Åtvidaberg. Conny brukar förvisso alltid framhålla det positiva i första hand, även när vi journalister och supportrarna på läktarna gärna hänger upp oss på resultat och uteblivna segrar, men den här gången märks en viss lättnad (?).

 

Grattis till segern – mår du extra bra idag?

– Ja, det känns alltid bra efter en seger och inte minst när vi överlag har gjort en bra prestation och forwards gjort mål.

Vilken är den stora skillnaden mot tidigare matcher?

– Den är väl just att vi gör mål. Spelmässigt tycker jag att vi har gjort lika bra matcher tidigare men då inte fått utdelning på de chanser vi skapat. Vi ledare ser ju mer till prestationen än ni journalister gör. Vi är inte lika resultatinriktade. Och det viktiga är ju att vi uppmärksammar vad som kan bli bättre så vi kan göra något åt det.

Själv upplevde jag, från TV-soffan, att det var lite likt fjolårets HIF. Framför allt i andra halvlek.

–   Jag vet inte om det är så stor skillnad mot tidigare.  Bortsett från att vi gör mål. Jag tycker att vi gjorde en okey första halvlek, men en bättre andra och det var ju då målen kom också. Sedan är jag givetvis nöjd med att vi vinner en svår bortamatch mot serieledarna.

 Det här året har jag också fått uppfattningen att du är mer engagerad och gärna coachar mer aktivt från sidan. Förra året satt du mest och såg cool ut på bänken. Är det en riktig iakttagelse?

– Det kan hända att jag rör på mig mer i år. Vi har ju en del nya spelare och då känns det som om man behöver ge mer instruktioner även under matchen.

I nästa omgång väntar Mjällby, som gjorde fyra mål mot Djurgården. Är du överraskad över resultatet?

– När sådant händer kan man vara ganska säker på att laget fått väldigt bra utdelning på sina chanser. Jag kan tänka mig att de sätter fyra mål på kanske fem chanser. Vi har ju haft några målrika matcher redan tidigare i år. Som till exempel när Åtvidaberg spöade Gefle med 6-1.

– Det är klart att vi kommer att ha respekt för Mjällby, men under de senaste säsongerna har vi haft bra resultat mot blekingarna.

Åter till Åtvidabergs-matchen. Du gav tydligen order i halvtid om mer djupledsbollar på Sundin – var det det som gav resultat?

– Vi såg ju vissa möjligheter under första att öppna deras försvar genom att utnyttja Suddens kvaliteter och det gav ju målen. Om det sedan var just det som avgjorde är en annan sak.

–  Sedan var jag inte alls nöjd med att de fick chansen att kvittera så snabbt. Men det var skönt att vi kunde slå in segermålet.

Förmodar att du, liksom vi andra, fick hjärtat i halsgropen, när Atta tvingades rädda på mållinjen?

–  Jo, det brukar vara Pär som står för de matchavgörande räddningarna, den här gången var det Wallid.

Personligen tycker jag att han är ert bästa nyförvärv i år, håller du med?

– Han är absolut ett bra nyförvärv, men jag tycker att de andra också sköter sig så jag vill inte rangordna de nya.

Jag tycker att ni har varit ovanligt trögstartade i flera matcher i år och inte kommit igång från starten. Men det kanske var samma sak i fjol. Ni var väldigt starka i andra halvlek. Delar du den uppfattningen?

– Inte helt, men visst har vi blivit starkare ju längre in i matchen. Men du har rätt i att vi avgjorde många matcher i slutet förra året. Det är kanske vårt spel som gör att vi kör slut på motståndarna.

Tack.

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*