Conny missnöjd med inläggen

Efter att tidigare under säsongen ha förklarat måltorkan med  ”så länge vi skapar chanser är jag inte orolig för då kommer målen förr eller senare” tvingades Conny konstatera att mot AIK skapade HIF alldeles för få chanser.

Skapar man inga chanser gör man förmodligen inga mål och då ska man vara glad så länge man inte heller släpper in några eftersom en poäng är bättre än ingen.

Är du nöjd med resultatet, Conny?

–   Ja, det får jag väl vara som det blev.  Visst vill man ju vinna alla matcher och då särskilt här på Olympia men skapar man inga chanser så gör man inga mål. Och idag var jag rejält missnöjd med kvaliteten på våra inlägg.  I synnerhet i första halvlek.

Det här var tredje raka oavgjorda hemmamatchen. I fjol vann ni de här matcherna. Hur mycket påverkar det?

–   Det är klart att spelarna kan bli stressade när vi inte vinner.  Men jag kan inte se att vi har något attitydproblem.

Du bytte Alfred Finnbogason mot Thomas Sörum i anfallet, men det hände inte så mycket mer i anfallsväg för det. Funderade du på att byta in även Alvaro?

–  Nej, han är inget alternativ än i nuvarande form.  Vi har honom på bänken för att kunna kasta in en tredje forward om det blir ett sådant läge.

Ska vi tacka Pär än en gång för att det blev poäng. Hans räddning på Helgi Danielssons friläge var svettig?

–   Jo, men vi hade ju också ett par chanser- Om Sundin hunnit fram på Mattes inlägg exempelvis.

Känner du att du hade behövt ytterligare en forward i truppen, med tanke på hur det sett ut i vår?

–   Nej, det är väl inget av de allsvenska lagen som har fler än fyra forwards?

Men  du räknar tydligen inte med Alvaro för tillfället?

–  Det är klart att med hans skadehistoria så tar det tid att få honom i form men vi har ju tre forwards tillgängliga.

I försvaret gjorde unge Emil Krafth (bilden) sin andra match. Vad tyckte du om honom den här gången?

– Jo, han gör det riktigt bra igen. Den första matchen var det väl väntat eftersom man som debutant går in med stor spelglädje. Efter debuten höjdes förväntningarna men jag tycker att han skötte sig mycket bra.

 

Det kom vara lite drygt 9 000 till Olympia trots strålande väder och en attraktiv motståndare – är du besviken?

– Jag har inga synpunkter på publiksiffrorna. Men det är klart att det hade kommit fler om vi gjort bättre resultat tidigare.

Har Elfsborg skaffat sig för lång försprång redan?

–   Elfsborg ser ut som en segermaskin just nu, men det återstår många matcher av serien  så än är det långt ifrån kört för vår del.

4 kommentarer

  1. Med tanke på att det bara var fullt hus 2 ggr förra året på Olympia och man kan inte direkt ha haft synpunkter på spelet eller poängskörden för den delen så fattar jag inte vad det som gör att folk inte kommer??

    Är man bara ute efter att på jobbet dagen efter kunna skryta med att “jag var på MFF & sista matchen mot AIK” men annars har jag ingen aning om hur det går för HIF – är det så svårt att förstå fler folk på Olympia skapar bättre förutsättningar för spelet, klubben, truppen – ja, allt egentligen kring föreningen…

  2. Jag tycker iof att Sörum såg piggare och hetare ut än både Sundin och Finnbogarsson under matchen. Jag hoppas han får chansen från start!!

  3. Tycker det är mycket tjat på hur många som inte kommer på matcherna. Lite otacksamt mot alla oss som går dit, vecka efter vecka. Jag är, som många andra, också besviken på de uteblivna vinsterna men ärligt talat, var det någon som trodde att segertåget skulle fortsätta i alla evighet?

    Är mest orolig för Finnbogason. Han ser inte ens ut att vilja vara på planen. Viftar med händerna och ser allmänt oengagerad ut.

  4. Jag är också besviken på Finnbogason. Sörums inhopp(alldeles för sent) tycker jag var mycket bättre än Alfreds 69 min. Det är konstigt att han inte göra sådana byten direkt när man ser att det inte funkar. Sudden och Sörum passar bättre ihop. Under hans korta tog han emot serverade ett antal passningar som borde resulterat i något mål. Sedan skjuter man på tok för lite. I och för sig så skjuter de flesta oftast över eller vid sidan om mål. Det borde man träna på lite mer. Vidare borde yttermittfältarna inte alltid och samtidigt gå in i boxen, då är det ingen som breddar och då drar man inte i sär motståndarlagets försvar. Jag tror vi får räkna med HIF som ett mittenlag i år. Det är lika bra att ställa in sig på detta så blir man inte så besviken efter varje match.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*