Conny dagen efter – Sörum HIF:s svar på Torres?

“När vi har anfallare som inte gör mål måste vi stötta honom och ge support på alla sätt. Han ska känna att han har vårt stöd. Förr eller senare lossnar det.” 

Så bevarar Conny Karlsson den massiva kritiken mot Tomas Sörum som riktas från supporters och media efter ÖSK-matchen där Sörum brände två solklara målchanser. Conny nämner visserligen inte norrmannen vid namn men det är helt onödigt.

När vi når honom för ”Dagen efter-snacket” är han i stort sett nöjd med ÖSK-matchen och då framför allt andra halvlek. Det som saknade var just avgörandet.

Att en anfallare går igenom en lång period utan att göra mål är inte helt ovanligt. Det finns exempel på världsspelare i samma situation. Se på Fernando Torres, påpekar Conny.

Efter tre omgångar har HIF gjort två mål. Förra året var ni allsvenskans målgladaste lag när säsongen var slut. Lider ni av måltorka?

Nej, det tycker jag inte man kan säga. I fjol hade vi gjort tre mål efter lika många omgångar. Skillnaden är alltså bara ett mål.

Men ni hade fler poäng?

Ja, och det är klart att det hade varit bättre om vi vunnit och jag tycker att vi skapade chanser nog för att avgöra i Örebro.

Är du oroad över att skadeproblemen sammanfaller med att de friska forwardsen inte gör mål?

Skador hör till bilden. Det är klart att det hade varit bättre om alla spelare vore friska, men jag brukar säga att man får räkna med 10 procents skador utslaget över hela året. Det är därför vi har 22 spelare i truppen.

Mot ÖSK förändrades matchbilden rejält i andra halvlek. I första hände inte så mycket?

Nej, Alfred kom för långt ner i banan och det gjorde att även några av våra andra spelare gjorde samma sak. Men det snackade vi om i pausen och sedan tog vi ju över och fick fart på spelet.

Ni har ett ganska bedrövligt facit mot Örebro borta de senaste tio åren – har ni svårt för dem på Behrns arena?

Logiskt sett borde det inte vara så men jag inser att statistiken tyder på det. Men det spelas ju ingen annorlunda fotboll i Örebro än på andra platser. Och det är ju inte samma spelare under hela den perioden. Jag har ingen förklaring till varför det blivit så, men får böja mig för siffrorna.

I nästa omgång väntar Gais – laget som besegrade er senast på Olympia, hösten 2010. Men samtidigt laget som ni säkrade guldet i fjol mot genom att besegra borta. Hur ser du på den matchen?

Vi känner oss starka på hemmaplan, konstaterar Conny med all rätt.

På skadefronten är det inget nytt?

Nej, Alvaro har gjort några träningar men det dröjer ett slag tills han är spelklar. Wahlstedt och Edman är inte igång.

1 kommentar

  1. Sörum har gjort ett mål på 15 matcher i HIF. Är det inte bättre att han får chansen att göra lite mål i reservlaget och på så sätt få tillbaka självförtroendet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*