Conny- dagen efter: – Sånt man får ta

Hej, vet ju inte hur man ska inleda ett sånt här samtal. Har ju inte blivit så många förluster hittills i år…

Haha, nä jag undrade nästan om du skulle ringa idag. Men det här är sånt man får ta. Det tillhör fotbollen att ibalnd vinner man och ibland förlorar man. Vi har hittills varit väldigt bra på att studsa tillbaka efter en förlust och det var väl en rätt bra match igår?

Jo, det var underhållande. Om man inte hörde till förlorarsidan då. Så här i efterhand är det väl frågan om det inte är den bästa matchen i allsvenskan så här långt.

Ja färdigspelade i alla fall. Derbyt i Malmö var nog strået vassare tills den bröts.

Och nu är det bara sju poäng till Elfsborg som de ju tjatade om på presskonferensen efter matchen.

– Ja de måste ju ha något att hänga upp det på. Skapa dramatik och spänning i serien.

Vad tyckte du om matchen?

Det var en bra match. Elfsborg har bollinnehavet (55-45). Vi visste ju att de skulle föra matchen och vi försökte att få omställningar. Vi får ju en del lägen men kanske inte på grund av just kontringsspelet.

– Sundin har en del bra lägen och normalt sett ska han ju göra fler mål men ibland har anfallsspelare lite torka. Men i det stora hela gör Sundin och Sörum det bra. De passar varann.

Du talade lite om personalbyte och att det inte riktigt kuggade i idag. Vad tänker du på?

Försvarsspelet. Inte så att spelarna inte levererar men än så länge levererar de inte fullt ut som enhet. Individuellt har vi inga klagomål.

Tanken på Hanstveit som mittback?

Efter hur det sett ut på träningar och U-21 så vill vi nog mer ha honom som ytterback och att flytta runt i backlinjen är nog inte det vi behöver just nu utan snarare ge spelarna den tid de behöver för att spela ihop sig. Det blir bra med tiden.

Baklängesmålen, är det något i dessa du tycker vi skulle gjort annorlunda?

Vi tappar kanske lite fokus vid inlägget till 1-1. Eller ja, vi har fokus på boll och tappar en spelare på bortre. De andra två är inte mycket att säga om. 2-1 är ju en prestation av Elfsborg mer än en dålig prestation av oss. 3-2 gör vi allt rätt men bollen ändrar riktning och ställer Pär.

Sörum klev av, någon skada?

Nej, vi är helt skadefria från denna match. Sörum hade kramp i båda vaderna. Det var därför han blev utbytt. Annars hade vi tänkt byta yttermittfältare för att dra ner Sundin och in med Alvaro.

Något annat du vill kommentera om matchen?

Stödet. Det fantastiska stödet. Så här skulle vi vilja ha det varje match.

Ja, då har jag inte mer, vi hörs i ny segerintervju på måndag!

Ja vi ska göra vad vi kan för det.

1 kommentar

  1. På söndag ska det minst bli samma tryck!! Sörum tappade mycket till andra halvlek så kunde nog bytts ut tidigare och kändes som hela laget sjönk djupare redan från minut 46 – order från Conny?

    Sen tycker jag försvaret går bort sig på båda 2 första målen: Whalen & Lindström missar vem som ska markera Hult och på andra målet finns det 4 HIF:are i straffområdet och ändå får “Tacos-Anders” två lägen att sätta bollen – svagt av försvaret men å andra sidan bästa anfallet vi lär möta de sista 5 omgångarna även om GAIS borta & AIK hemma kan bli tuffa bataljer…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*