Conny – dagen efter: – Lite för bråttom

Årets givna förlust blev till en poäng, något som kunde blivit tre men också noll efter Häckens första halvtimma. Vet inte om jag ska säga grattis eller shit idag Conny..

Tycker nog att 1-1 speglar matchen bra, fast vi skulle definitivt kunnat ha sämre utgångsläge inför andra med tanke på forceringen från Häcken. Framför allt första halvtimman.

Ja, det verkade som att vi kom in i matchen först då.

Precis, vi kom mer rätt i våra positioner och i och med bytet där vi fick in Thomas Sörum så blev det ännu bättre. Men det stora anledningen, förutom att Häcken gör det riktigt bra, till att vi blir utspelade i första är att vår backlinje inte riktigt vågar ligga tillräckligt nära vårt mittfält. Då blir det ytor mellan backlinjen och mittfältet och där är Häcken bäst i allsvenskan på att utnyttja detta.

Första halvtimman påminde inte så lite om sista halvtimman mot Häcken hemma.

Så var det verkligen och Pär räddar poäng i båda matcherna under dessa för Häcken roliga halvtimmar.

Häcken hade tappat två nyckelspelare och vi fyra. Det märktes inte på Häcken men för vår del verkade det så?

– Håller inte riktigt med där. Som sagt så såg det ju likadant ut sista halvtimman hemma och i andra visade vi ju  återigen styrka.

Sundin hade det tungt igår. Kändes som om han var tillbaka till förra vårens problem.

Det kändes lite som att han hade lite för bråttom. Inte minst vid lobben som ju blir misslyckad. Men ska ska komma ihåg att det vi ser från sidan och från läktaren inte går att jämföra med att vara på plan. Det är en helt annan idrott att vara på plan och hade det inte varit det hade alla på läktarna kunnat spela tills de var 60. Men visst skulle det kommit något mål från Sundin. Som jag sa innan, han hade lite för bråttom.

Waris var en otäck bekantskap.

– Jo det tycker nog alla som såg matchen. Han var riktigt bra i första halvlek, men vi undrade egentligen hur länge han skulle kunna spela som han gjorde och det höll i lite drygt 30 minuter.

Vad tyckte du annars om matchen?

Sörum gjorde ett intressant inhopp, känns som om vi har mycket sparkapital i honom. Santos inhopp är ju också bra. Skapar två lägen på tio minuter.

När man ser repriserna på Santos friläge så ser man att han snubblar till. Tittar man på vad som händer blir han faktiskt sparkad Nav en Häckenförsvarare på foten. Något som ni reagerade på?

– Nej, det kan jag inte påstå och oavsett vilket så får vi ju fördel och chans att avsluta. Synd bara att Källqvist gör en sån räddning.

Hur ser det ut med skador?

– Rachid är i träning. Men inte med laget än så det är lite tid kvar innan han är spelklar. Eiswohld har fått ett bakslag och är längre ifrån. Det är väl dessa skador vi har för tillfället.

Ja det var väl allt jag hade idag, vi hörs igen nästa måndag!

Det gör vi!

1 kommentar

  1. ÖSK borta kan ju onekligen också säga vara årets “givna förlust” men skönt att vi brutit dessa 2 trender! Visst var HIF starkast i andra halvlek och hade chanser att avgöra (Suddens lobb, skott lite senare & Santos chans precis i slutet) men man får inte glömma första halvlek när Pär räddade oss 2 ggr och därtill hjälpt av sina bästa vänner stolpe & ribba 2 ggr!!

    Sörum såg intressant ut – hade några fina instick och vann en del närkamper men kom aldrig i riktig avslutsläge så hoppas vi får se mer av det nu på söndag -:)

    Apropå skador så är väl Lucas Ohlander också långtidsskadad?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*