Conny- dagen efter: Ett lyxproblem

Tisdagar är skoldagar för Conny. På väg upp till Halmstad lämnade han följande angående matchen igår:

Grattis till segern.

– Tack ska du ha. Det var trevligt igår.

Bästa matchen för säsongen?

– Nja, en av de bästa i alla fall. Det var inte precis så att vi förväntade oss att spela ut Elfsborg där uppe. Inte minst med tanke på skadorna och avstängningarna vi hade. Men ersättarna klev in och gjorde det mycket bra.

Det var ju inte bara de som var borta utan förberedelserna blev inte de bästa heller med tanke på alla som hade problem att delta på träningarna. Och det blev ju inte bättre med att Pär fick utgå.

Hur är det med Pär?

– Förmodligen någon form av matförgiftning och ingen annan verkar vara drabbad så förhoppningsvis stannar det vid att Pär varit borta.

Med tanke på hur bra det gick igår så har du antagligen problem inför söndag…

– Haha, ja folk vill ha det till ett problem har jag förstått. För vår del är det i så fall ett lyxproblem Ser hellre att vi har många spelare att välja mellan än bara 11..

Bäste man på plan i går?

– Ja Sudden var ju bra men man får inte glömma May Mahlangu. Dessutom gjorde väl Stoffe sin bästa match för året om jag får uttrycka mig lite slarvigt.

Tänkte i och för sig mest på de två assisterande domarna..

– De visade verkligen prov på känsla och spelförståelse. Man kan väl uttrycka det som att de var klockrena rent regelmässigt! Alldeles för många åskådare har missat de nya tolkningarna och ligger kvar på de gamla. Men igår visade de assisterande fingertoppskänsla.

Sundin är ett hett ämne på forumen. Själv tycker jag att han har lite problem att ta löpningar för att öppna upp för laget, men att han numera är lysande i djupled och har hittat förmågan att inte springa offside.

– Jo du har nog rätt där, men vi kör som Eggen skrivit i sin bok “godfoten”. Vi försöker utveckla det vi är bra på istället för att hålla på att träna det som vi är dåliga på hela tiden. Individuell utveckling och träna mycket på styrkorna är det vi jobbar med.

Sundin har dessutom, i takt med självförtroendet vuxit, blivit mycket starkare i sina avslut. Han stressas inte lika lätt och igår hade han ju dessutom två riktigt bra skott förutom målen.

Hörde igår angående MFF att Zoran Lukic tyckte att de skulle vinna guldet för att de släpper fram unga spelare…

– Fast där håller jag inte riktigt med. Vi har spelare som spelat i HIF som 20-åringar. Igår säkert över 10. Man kan ju inte släppa fram unga spelare bara för sakens skull.

Då får jag tacka för idag. Vi hörs igen på måndag.

Ja det gör vi.

Ha så kul på kursen…

– Hahaha…


1 kommentar

 1. Som vanligt intressant att läsa Connys intryck och analys av matchen.
  Det innebar onekligen ett nytänkande för HIF p.g.a. av alla skador och avstängningar. Detta tvingade Conny att göra de ändringar som hade behövts redan mot GAIS:
  Stoffe som högerback, ingen Lindström, in med Sundin och May från start. Tyvärr var Ekstrand skadad och Holgersson fick ta hans plats (vilket han iofs gjorde helt okej).
  May var strålande som innermittfältare och Rasmus var outstanding som högermittfältare i en fri roll som påminde om Brolin i VM-94! Bakom honom täckte Stoffe upp (som Rolle gjorde då). Sundin är otroligt viktig för offensiven. Han jagade Lucic så han var helt slut och kunde bara tjonga bort bollen. Det kändes också som om att Lantz fick den hjälp han behöver på mitten och visade upp det bästa spelet i höst.
  De enda ändringarna till nästa match är Rachid ut och in med Gashi i mitten, May på vänstern, Ekstrand i stället för Holgersson.
  Och det är fortfarande HIF som jagar och har allt att vinna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*