Conny – dagen efter

Hej och grattis till segern!

– Tack ska du ha. Jo, det är alltid bra när man kan vinna även om man inte spelar särskilt bra.

Fast ni skapade ju en hel del bra lägen genom ert spel ändå. Lite skärpa i avsluten så..

– Ja men framför allt var Nordfeldt i deras mål fantastisk i första halvlek. Två ruggiga räddningar på dels Rasmus volleylyftning och på Gashis skott på den efterföljande hörnan.

Det kändes lite ofokuserat till att börja med.

– Alla var inte riktigt med på banan och flera spelare tog helt enkelt felbeslut som ledde till att Babis kunde slå in ledningsmålet.

Därutöver hade inte BP så mycket?

– De hade väl en ribbträff och ett läge i ganska dålig vinkel där Pär gjorde en bra räddning.

Varför släpper ni in mål så tidigt?

– Känns lite som en attitydfråga. Vi måste vara bättre på tårna från start. Nu har det de senaste matcherna dröjt cirka en kvart innan vi varit igång.

Någon spelare som förtjänade extra beröm igår?

– Nja sånt vill jag inte uttala mig om direkt men det var i alla fall kul och viktigt att Rasmus äntligen fick göra mål igen.

Något annat om matchen?

– Ja de hade lite svårt efter att de tvingades att byta ut Kim Odelius. Han var riktigt bra under den tid han var inne. Och vi gjorde oss förtjänta av både mål och målchanser Det offensiva spelet var ok även om en del avslut blev lite tama kanske, utan att för den skull förringa Nordfeldts insats.

Hur löser ni Gashis frånvaro på torsdag?

– Det har vi inte bestämt än. Det står väl mellan Khalili, Eiswohld och May men kruxet är att Eiswohld och May inte har en hel match i kroppen än efter sina skador, men mycket kan ju hända tills på torsdag.

Några skador?

– Inga just nu. Det är bara Gashi som är helt indisponibel.

Då tackar vi för idag och hörs i ny segerintervju på fredag!

– Hehe, ja det får vi hoppas. Det blev lite tätt nu mellan matcherna men denna gång var det självvalt för Eskilscupens skull. De ville ha en match som uppstart på cupen och med tanke på att vi får 10 dagars vila efter så känns detta bra.

PRESSTOPP

Igår var första gången jag hörde något annat än “målet är att komma sämst sjua” från Conny eller någon annan officiell HIF-person när Conny på presskonferensen sa att “vi fortfarande har fem poäng till Malmö..”

Kim Bergstrand

Suck. Halva hans tid på presskonferensen gick ut på att BP aldrig fick några straffar med sig. Och att de minsann borde gjort fler mål. Det sista kan man ju hålla med om men på honom verkade det snarare som om de missade mängder av lägen… Så såg det verkligen inte ut.

Jesper Jansson

sa, efter matchen, att inga bud förelåg på någon spelare och även om det kommer in bud så kommer HIF inte att sälja. Såvida budet inte är sjukt bra. Han var inte helt nöjd med Christer Segerströms agerande att slussa vidare spelare till Kalmar. Jag tolkade det som att Segerström inte har mycket kvar i HIF att göra…


Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*