Christoffer Andersson ”Vi vill ta kommandot direkt”

Djurgården kommer på besök till Olympia i den sjunde omgången av allsvenskan. Vår vana trogen tog vi ett snacka med vår assisterande tränare Christoffer Andersson för att höra hans syn på motståndet och hur veckan inför matchen mot Djurgården har sett ut.

Efter en intensiv period med tre matcher på kort tid har det nu gått en vecka utan någon match, hur har denna vecka sett ut för er och laget?

Vi har haft ett litet break med en extra dag ledigt för de som spelade mycket under perioden och för en del andra, till exempel de som vart borta för skada, har det vart en U21-match mot Malmö. Det var en tuff match mot ett Malmö (förlust med 7-1) som kom med ett väldigt starkt lag och där vi gjorde bra de första 45 minuterna och sedan ändrades matchbilden på grund av mycket byten. Sedan har vi tränat de tre dagarna in till match och vi är väldigt sugna på att komma ut på Olympia och den fantastiska mattan och få spela hemmamatch igen.

Vad är status på truppen?

Det ser lite bättre ut efter denna veckan. Andri, ”Liver” och Landgren är tillbaka. De senaste dagarna har Andri tränat fullt ut. Sedan har vi skador på Farnerud och ”Granen” och Pär sedan innan.

Skyttekungen, Andri Bjarnason, är åter tillbaka i matchtruppen efter att han kunnat träna som vanligt i veckan Foto: Johan Lilja

Hur ser du på Djurgården som motståndare?

Det är ett stabilt lag som ligger i toppen vilket man hade kunnat misstänka från början. Det är en bra backlinje som är väldigt stabila när alla är friska och de är även stabila centralt. De har även en snabbhet och skicklighet i sitt spel och spelare som är duktiga en mot en vilket kommer ge oss en utmaning. Det kommer bli en bra match där vi vill ta kommandot direkt.

HIF kommer till spel med följande trupp:

1. Tom Glover (mv)
3. Fredrik Liverstam
5. Johan Persson
6. Andreas Landgren
7. Anders Randrup
8. Mamudu Moro
9. Rasmus Jönsson
11. Adam Eriksson
14. Mohammed Abubakari
15. Max Svensson
20. Wanderson do Carmo
21. Charlie Weberg
25. Kalle Joelsson (mv)
26. Kundai Benyu
36. Noel Mbo
57. Markus Holgersson
69. David Boysen
99. Andri Bjarnason

Med andra ord är Andri Bjarnason och Anders Randrup tillbaka medan Alexander Farnerud får vila efter sin skada senast mot Östersund. Sedan tidigare har ju Andreas Granqvist aviserat att han kommer att behöva stå över några matcher pga skada. När vår kapten är tillbaka återstår att se

Matchen spelas på vackra Olympia med start klockan 19.00. Har du ännu inte införskaffat din biljett så kan du göra det här

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*