Christoffer Andersson “…det kommer bli en frejdig match med två spelskickliga lag”

Det är åter dags för Allsvensk fotboll på Olympia. Och precis som i premiär omgången så är det ett förmodat topplag, Hammarby, som kommer på besök. Vi fick tag i HIFs assisterande tränare, Christoffer Andersson, för att höra om hur han ser på kvällens möte

Två matcher in, en vinst och en förlust. Hur är känslan i truppen? 

Jag tycker den är optimistisk. Det ska bli härligt att spela på Olympia igen, på en fin gräsmatta och inför mycket folk. Vi har hittills mött två bra lag och gjort två bra prestationer. Vi vet att Häcken är ett väldigt bra lag och vi lyckas störa dem och ett oavgjort resultat hade inte vart orättvist. Nu ser vi fram emot att möta Hammarby som är ett bra lag. 

Hur är den fysiska statusen? Jag tänker framförallt på Bjarnason. 

När det gäller Bjarnason är han inte riktigt redo för spel och kommer lämnas utanför matchtruppen. Sen får vi se hur det kommer bli för honom framöver. 

Vad är Hammarbys styrkor som du ser det? 

De har en bra högerkant, med bra inläggspel och med Simon Sandberg som är högerback. Det är ett offensivt och spelskickligt lag som håller en hög teknisk nivå. De har även ett bra kombinationsspel, spelar med mycket hjärta och passion och har en publik som eldar på dem. 

Vad förväntar ni er för matchbild? 

Jag tror att vi kommer få se två lag som vill gå för det vilket innebär att det inte kommer vara två statiska lag utan det kommer bli en frejdig match med två spelskickliga lag.

För HIFs del så är det givetvis ett avbräck att Andri Bjarnason tvingas stå över matchen pga en vadskada   Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

HIF kommer till spel med följande trupp:

1. Tom Glover (mv)
4. Andreas Granqvist
5. Johan Persson
7. Anders Randrup
8. Mamudu Moro
9. Rasmus Jönsson
10. Alexander Farnerud
11. Adam Eriksson
14. Mohammed Abubakari
15. Max Svensson
20. Wanderson do Carmo
21. Charlie Weberg
25. Kalle Joelsson (mv)
26. Kundai Benyu
31. Andreas Svensson
36. Noel Mbo
57. Markus Holgersson
69. David Boysen

Notera alltså att Andri Bjarnasons vadskada håller honom utanför truppen och istället lyfter man in Andreas Svensson. Mest troligt blir det dock Wanderson och Rasmus Jönsson som tar hand om anfallsspelet vilket borde innebär att Max Svensson får göra säsongens första match från start ute på vänsterkanten.

Matchen spelas på Olympia med start klockan 19.00. Har du ännu inte införskaffat din biljett så kan du göra det här. Tillhör du dem som inte vill/kan se matchen live så kan du även följa den på Cmore

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*