Christoffer Andersson “De har en rapphet i laget”

HIF beger sig upp till Göteborg och Ullevi för att möta IFK Göteborg i årets andra hemmamatch. Det är ett HIF som imponerat med sex poäng av nio möjliga mot Norrköping, Häcken och Hammarby. Vi fick tag i HIFs assisterande tränare Christoffer Andersson för att få hans syn på matchen och känslan i truppen. 

Sex poäng av nio möjliga efter tre på pappret tuffa matcher, hur är känslan efter de tre inledande matcherna?

Det är över förväntan och spelmässigt har vi hållit jämna steg med topplagen. Sex poäng av nio möjliga är en bra start. Samtidigt är det bara tre matcher men så klart skönt med en bra start.

Hur är skadeläget i truppen?

Lite skavanker. Andri Bjarnason, Fredrik Liverstam och Andreas Landgren är borta i eftermiddag och så klart Pär Hansson sedan tidigare. Vi vet att vi har en tunn trupp, nu har vi ersättare för alla men i backlinjen ser det lite tunnare ut efter Liverstam och Landgrens skador. Övriga är sugna på en ny match och jakt på tre poäng.

Ett Göteborg som blandat och gett lite under säsongens tre första matcher. Man har bra prestationer mot Elfsborg och Djurgården men var lite sämre mot AFC och har skrapat ihop tre poäng. Vad är din syn på laget?

Min syn är att de är bättre än vad jag förväntat mig, de vet sina styrkor och svagheter. Det är ett lag som har många kvicka spelare som är duktiga på att kontra och vid andrabollar gå i djupled och göra instick bakom backlinjen. De har en rapphet i laget.

IFK Göteborgs Benjamin Nygren är en spelare att hålla ett extra öga på i eftermiddag
Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån

Benjamin Nygren har sett väldigt fin ut i de inledande tre matcherna och är omtalad, är det något man tänker på när man förbereder sig för matchen eller fokuserar man bara på laget som helhet?

Vi kollar mest de stora dragen men när vi gör en profil på ett lag tar vi så klart in individuella kvaliteter. I grund i botten ramarna i spelet för vår del desamma men vi skruvar på små detaljer och förstärker mot spelare som vi vet är individuellt skickliga genom att vi kanske gör så att andra spelare ger stödjande funktioner eller att vi dubblar mot vissa spelare.

Vinst i eftermiddag och vi är serietvåa, är det något man funderar på eller har det gått för kort tid för det på säsongen?

Det är för tidigt, själv har jag inte ens tänkt på det. Viktigt med en bra start men varje match är en ny match och så är det imorgon också. Vi kan ta tre poäng i varje match och kan hålla jämna steg med alla lag i serien och det är vad vi siktar på.

HIF åker till Göteborg med följande trupp:

1. Tom Glover (mv)
4. Andreas Granqvist
5. Johan Persson
7. Anders Randrup
8. Mamudu Moro
9. Rasmus Jönsson
10. Alexander Farnerud
11. Adam Eriksson
14. Mohammed Abubakari
15. Max Svensson
20. Wanderson do Carmo
21. Charlie Weberg
25. Kalle Joelsson (mv)
26. Kundai Benyu
31. Filip Sjöberg
36. Noel Mbo
57. Markus Holgersson
69. David Boysen

Matchen mellan IFK Göteborg och HIF är det sista mötet i den fjärde allsvenska omgången och börjar klockan 15.00. Här hittar du info om hur du går tillväga om du ska vara på plats, annars är det Cmore som gäller.

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*