Calle Thulin – med stormsteg mot A-laget

Peter Larsson har lämnat HIF och omgående står en ny ung mittback redo att ta klivet fram i rampljuset. Även om han funnits i klubben sedan 2014 är det få som har koll på Calle Thulin.

Han anlände, från Svalöv, redan för tre år sedan, och A-lagsdebuten kom mot Örgryte, i November, när han kom in med 20 minuter kvar. Nu skriver vi 2018 och Calle Thulin är redo att, på allvar, ge sig in i kampen om en plats i HIFs trupp kommande säsong.

Vem är Calle Thulin?

– Jag är en 18-årig försvarare som kan både spela mittback och ytterback men till störst del mittback. Jag började spela fotboll i Svalövs BK och gick sedan vidare till HIF när jag var 14 år. Mina främsta egenskaper som fotbollsspelare är passningsspelet och spelförståelsen.

Har du alltid spelat i försvaret?

-Nej det har jag faktiskt inte, jag har varit nästan överallt på planen känns det som. När jag kom till HIF var jag innermittfältare och kunde även spela en del yttermittfältare. Så fort jag skulle in i laget så testade de mig som mittback och det gick bra vilket även gjorde att jag fortsatte på de spåret. Men, under tiden i HIF, har jag även spelat lite på min gamla position som innermittfältare. Speciellt denna säsongen har det blivit en del när vi haft brist på den positionen. Men jag ser det bara som en fördel att kunna spela på många positioner och på så sätt ha en större chans att vara med i startelvan.

Du var kapten i det U17-lag som rusade fram i Gothia Cup 2016 och förra säsongen A-lags debuterade du – hur ser du på framtiden?

-Det stämmer. Just nu ser jag väldigt ljust på framtiden och hoppas på att även nästa år ska bli ett bra fotbollsår genom att ta nya steg i min utveckling och bli en bättre fotbollsspelare. Jag är dock en person som inte tänker så mycket på framtiden utan jag tar det som det kommer.

Någon som betytt mycket för din karriär eller som du har som förebild?

-Jag har ingen riktig förebild inom fotbollen men det finns väldigt många som har betytt mycket för mig under min tid som fotbollsspelare. Först och främst är det, som för många andra, min familj. Även fast att de egentligen inte har något intresse alls i fotboll har de, under hela min uppväxt, varit med mig överallt och alltid stöttat mig. Sen har såklart många tränare genom åren betytt väldigt mycket på olika sätt. T.ex Andreas Jakobsson som jag hade som tränare i Svalöv. Han lärde mig mycket som tränare men har även hjälpt mig under min tid i HIF. Han kan jag alltid lita på och om det är något jag undrar om inom fotbollen frågar jag honom.

Målsättningen inför den kommande säsongen?

-Mina målsättningar inför nästa säsong är att knipa åt mig ett a-lagskontrakt och sedan att få spela så mycket som möjligt i Superettan. Sedan vill jag såklart även utvecklas mycket som spelare och fortsätta ta stora kliv i min utveckling hela tiden.

Hur ser du själv på HIFs kommande säsong?

-Jag ser väldigt positivt på den kommande säsongen. Det känns som att klubben har något bra på gång och att saker börjar falla på plats. Detta året känns det som att vi kommer kunna träna på ordentligt från början och sätta spelet direkt. Detta tror jag kommer göra att de klarar av hela säsongen på ett bra sätt.

Du fick känna på A-lagsspel redan förra säsongen. Vem av dina lagkamrater tror du är nästa yngling som är redo att ta “steget” och ta en plats i A-truppen?

-Det är väldigt svårt att bara säga en som jag tror kommer ta steget upp för att där finns väldigt många som har chansen och kvaliteten för att göra det. Men en som jag tror har goda möjligheter att göra det redan 2018 är Mattias Almeida. En forward/yttermittfältare som har en väldigt hög högstanivå. Hans främsta egenskaper tycker jag är hans snabbhet och tekniken som han utnyttjar på ett bra sätt i 1 mot 1 situationer. Men som sagt så finns där många andra också!

PeO Ljung om Calle Thulin:

– Calle har varit med under hela detta året. Han är en av de unga spelarna vi bjöd in i vintras, som vi visste om skulle behöva utvecklas mer under året. Han var med tidigt, lite grann i mitten och lite nu så jag tror att Calle känner sig trygg i detta nu. Han är kompis med alla i omklädningsrummet, han har varit med i tävlings- och träningsmatcher, tränat vid olika steg och så vidare. Detta gör att övergången blir smidigare och att både vi och han känner oss trygga i att spela honom.

Vi tackar Calle för pratstunden och önskar honom lycka till den kommande säsongen

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*