Boysen byter klubb igen – är tillbaka i Skandinavien

David Boysen Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

David Boysen lämnar Israel efter knappt ett år i landet och efter att ha lämnat Helsingborg för Ness Ziona i september 2019. HIF:s “grannlag” FC Helsingör blir ny klubbadress för dansken som är tillbaka på hemmaplan för att försöka få igång sin karriär igen.

David Boysen kom till HIF inför säsongen 2019 med förhoppningen om att han skulle vara till nytta för Per-Ola Ljungs lagbygge, samt åter få igång sin egen karriär som hade stannat av lite grann i IF Elfsborg. Totalt blev det ett mål på endast 275 minuter i Helsingborg för den kvicke yttermittfältaren, som därav valde att lämna för israeliska Ness Ziona i september 2019. Speltiden blev dock inte mer, utan snarare mindre för Boysen i sin nya klubb vilket gjorde att han i slutet av januari i år flyttade återigen. Den här gången var det inom landet till andradivisionslaget Hapoel Nof HaGalil, även känt som Hapoel Nazareth. Även här fick han dock snålt med speltid, vilket fick hela situationen att kännas smått hopplös.

Nu lämnar David Boysen Israel ännu en gång, och den här gången går flyttlasset tillbaka till Danmark med FC Helsingör som ny klubbadress. Efter raset hela vägen ner till tredjedivisionen sedan uppflyttningen till Superligaen för ett par år sedan, är Helsingör nu tillbaka i andradivisionen inför den nya säsongen. Flytten innebär Boysens tredje klubbtillhörighet på bara det senaste året, så nu lär alla involverade hoppas på lite mer kontinuitet för dansk-israelen.

Vi önskar David Boysen all lycka till i sin nya klubb!

Läs mer om våra fd HIFare, ute I den vida världen, i vårt veckovisa inslag Proffskollen

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*