Bosse – dagen efter

Allvaret är tillbaka och så också vår återkommande intervju med Bosse.

Grattis till segern i går!

Tackar, tackar. Ja, det var väl en godkänd insats inte minst med tanke på förutsättningarna. Vi har ju inte haft vettigt med folk på träningarna under hela juni på grund av olika landslagsuppdrag och när det sedan blev varmt också så kan man knappast begära så mycket mer av laget.

DA bänkades, är han på väg bort?

Nä, det är inget jag vet i nuläget. Att Pär stod berodde mest på att han inte spelat en enda match sedan träningsmatchen med U-21 innan EM. Vi (läs Bosse och Sven) tyckte det var värdefullt att Pär kom igång så tidigt som möjligt, inte minst med tanke på torsdagens match mot Mika. Sedan fanns det andra värderingar också som vägde in. Pär är förstemålvakt och även om vi och många andra lag vädrar målvakterna i cupen så har vi också sett att det vid tillfällen betytt att man blivit utslagen. Se bara 2006 när Elfsborg valde att spela Abbas Hassan mot oss. Nu ska man ju tillägga att Daniel är en betydligt bättre målvakt och mer rutinerad än vad Hassan var då men ändå…

Vi vill förlänga med Daniel och hoppas att han också väljer att stanna på hemmaplan även om jag har förståelse för att han vill spela.

Hur ser det ut anfallsmässigt då?

Vi letar ersättare för Arvidsson och Erton är ett alternativ. Vad jag förstått ska hans namn diskuteras på styrelsemötet i kväll (läs i  går). Ryktet om Erton talar ju inte till hans fördel men vi har god koll på honom och det som hände tidigare berodde till stor del på att han var besviken över sin period i FCK. Vi har god koll på honom och tycker det är en bra kille som jag sett ett flertal gånger i träning i Malmö också då jag var där. Han var på våra ungdomsläger där så jag tycker att jag känner honom väl både som spelare och person.

Rasmus hade det ovanligt tungt i matchen. Hur ser du på detta?

Ja han verkar vara i en svacka nu men det kommer att lossna förr eller senare. Det är ju ofta så med unga spelare. Talangmässigt är han en bit före Sundin och Makondele. han har bättre spelförståelse och ser och tar löpningar som hjälper övriga i laget. Sundin gör ju annars en bra andra halvlek även om man kan sakna just de där öppnande löpningarna för övriga i laget. Där gjorde ju Svanbäck ett lysande inhopp.

På torsdag är det dags för FC Mika…

Ja Jesper har varit nere och tittat på dem och blev väl inte väldigt skrämd av deras insats i den matchen. Men det som gladde mest var kvaliteten på planen och hotellet. Vi åker ju ner redan på tisdag.

Vi på alltomHIF önskar er lycka till och hoppas på en härlig Europatur även denna gång.

Tackar!

Nästa inslag i serien blir, om allt fungerar som det ska, på fredag eftermiddag/lördag förmiddag.

2 kommentarer

  1. Talangmässigt? För helvete bosse…

    Talangmässigt så var Freddy Adu före alla i världen för några år sedan. Trots det blev det bänken i Benfica till slut. Även om någon har dubbelt så stor talang som någon annan så betyder det jack shit i slutändan, det som är viktigt är hur mkt av sin talang man får ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*