Bosse- dagen efter

HIF har träningsuppehåll tills den 1o juni och därför lyckas vi för en gångs skull få tag på Bosse när han inte har fotboll på g.

Gårdagsmatchen?

– En underhållande match där vi gör det bra i första men inte lyckas göra mål trots Henkes och Rasmus läge. Det är viktigt att de börjar göra mål.

Det måste vara jobbigt med spelare som varierar så i kvalitet från match till match, tänker bla på Adama?

– Ja vad Adama tänker på vid det tillfället begriper jag inte. Vi har tränat inläggssituationer och hur vi ska försvara oss och målet igår är ju bara så svagt av oss. Dels Bergholtz men framför allt Holgersson och inte minst Adama. Det är ju ingen målchans egentligen för den bollen spelar vi ju bort 10 gånger av 10. Om vi är det minsta lilla koncentrerade. När vi sedan bränner våra målchanser, fyra fria lägen (Henke 2, Rasmus och Stoffe), Rasmus inte riktigt når fram på inlägget och Marcus Nilssons nick så tar man inte poäng mot Kalmar borta.

Nyförvärv?

I och med Magnus Arvidsson behöver vi ju ytterligare en anfallare som kan avlösa Rasmus eller Henke. Men det är inte lätt. När sedan de andra lagen ville ha juli som fönster så blev inte saken bättre. Ett lag kan bli sönderköpt i augusti utan chans att förstärka. Det är riktigt illa.

Luton Shelton?

Intressant spelare, inte minst i inhopparrollen. Har han sin snabbhet kvar hade han varit intressant men han sitter på en jättelön och frågan är om det går att lösa. Han skulle förmodligen kosta runt 2 miljoner bara i höst…

Spelare ut?

Inga som vi vet i nuläget i alla fall. Det snackas förstås om Adama och Isaac, som för övrigt opereras på torsdag men som sagt inget konkret.

Erik Edman?

Det ska tydligen ha spekulerats i ny operation men jag har inte själv lyckats få tag på Erik än. Tanken var ju att han skulle komma och träna med oss efter midsommar men nu vet jag inte. Stoffe kom med en förfrågan om Erik fick träna med oss.

I övrigt när det gäller nyförvärv tittar vi på en hel del U-21-matcher nu med Island, Danmark och Finland bland annat. Men självklart även inom Sverige.

Erton Fejhurdetnustavas då?

En intressant spelare som jag gärna tar hand om redan nu när fönstret öppnar. Vi har kontakt med både spelare och förening och för ständigt diskussioner med dem och hoppas på en bra lösning.

Omstarten den 10 juni?

Ja vi kör igång då men det är inte optimalt precis, vi har 13 spelare hemma varav tre (Erik, Svanbäck och Skula) har varit långtidsskadade.

11 spelare är på landslagsuppdrag.

Avslutningsvis, när spelar ni nästa match och hur blir det med svenska cupen?

Nästa match blir sannolikt den 22 juni då vi möter FC Nordsjälland. Svenska cupen? Ja, där har vi skickat in till förbundet att vi inte vill spela den 28 juni. Vi får se om det hjälper. I så fall lär matchen spelas i augusti.

Jag och AlltOmHIF önskar dig en trevlig vila och hoppas på framgångar framöver.

Tack så mycket.

8 kommentarer

 1. Sjukt bra att ni kan få intervjuer med Bosse, och framför allt att han svarar så öppet och “opolitiskt” på era frågor. Inget svävande med enbart svar som “nja, vi får se vad som händer” utan rena och raka svar. Uppskattas som fan! =)

 2. Ni är underbara! Jäkligt bra jobbat. Fortsätt i samma stil nu bara och ta för guds skul inte semester ni med bara. Vad ska vi läsare annars göra? Förresten säger rapporterna att Erton mycket väl kan hamna i HIF ganska snabbt. Erton vill och HIF har tillstånd att diskutera med honom. Fattas bara en ny ytterback och en mittfältare/anfallare till så löser det sig till hösten!

  HIF MOT GULDET!

 3. Vi tackar för de fina orden…

  Vi tar inte semester, jag lovar. Det blir högtryck även under uppehållet från AOH! 🙂

 4. “Bosse- dagen efter” är alltid grymt intressant att läsa. Känns verkligen som att det är ett samtal kompisar emellan. Riktigt bra! Man får reda på mer här än i alla tidningar tillsammans.
  Sen är ju Bosse så skön, Luton som inhoppare 🙂 Kanske inte riktigt så nio av tio HIFare hade använt honom…

 5. Luton lär ju kosta en slant…

  Men som inhoppare med ett halvt tröttkört motståndarförsvar och 25 minuter kvar är han giftigare än eternit på en torparstuga. Vi får se vad som sker under sommaren!

  AOH´s dagen efter med Bosse bygger på förtroende, något jag hoppas vi fortsätter att bygga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*