Bosse – dagen efter

Bosse var precis på väg till Landskrona när jag nådde honom över telefon.

Grattis till segern Bosse!

– Tackar, det är alltid skönt att vinna ett derby. Även om det satt lite hårt åt.

 Ja MFF spelade rätt bra i första halvlek, eller hur?

–  Jo de spelar ju med ett femmannamittfält och är svåra att tampas med. Labinot Harbuzi är en stor talang. Men samtidigt är de väldigt ineffektiva.

Det är väl bara att tacka och ta emot att de spelar med Ofere dessutom, istället för Agon Mehmeti?

– Framför allt tror jag att de skulle bli farligare framåt om man flyttade fram Daniel Larsson och spelade 4-4-2.

Till våra egna då, hur står det till på skadefronten?

Andreas Landgren hade en känning upp mot ljumsken till och gick ut. Lantz fick en smäll på knät i första halvlek och ska magnetröntgas så snabbt det bara går.

Det låter oroande med Lantz?

– Jo men samtidigt kunde han spela hela andra halvlek också så förhoppningsvis räcker hans tvåveckorsuppehåll. Snacka om att vara avstängd vid rätt tillfälle. Och antagligen kan han väl spela hela våren och sedan har vi en månads uppehåll i juni.

En del tyckte att du hade väl defensiv avbytarbänk igår?

– Vi visste inte om Lantz och Landgren skulle hålla hela matchen och därför valde vi Bergholtz framför Sundin. Adama var ett annat alternativ på mittfältet men eftersom vi behövde fler försvarstänkande mittfältare så valde vi att sätta upp Stoffe istället och Adama fick ta backplatsen. Adama kan säkert vara ett offensivt alternativ annars på mittfältet.

Många verkar ta för givet att det bara är att gå ut och köra över BP på måndag?

– Ja inte från vår sida i alla fall. De har gjort det riktigt bra så här långt och har en del intressanta spelare.

Jag har själv fallit för två av dem, Imad Chaddeh (ursäkta om det är felstavat) och deras målvakt Kristoffer Nordfeldt.

. Vi hade Imad under bevakning förra året och följer honom nu, dessutom är Kristoffer Nordfeldt en duktig målvakt. En av tre U-21-målvakter som slåss om platsen som förstemålvakt i U-EM i sommar. Pär Hansson är ju ytterligare en som slåss där.

Några spelare som utmärkte sig igår?

– Jag kan inte låta bli att bli imponerad av det lugn våra mittbackar har. Inte minst Marcus Nilsson ser mycket tryggare ut med boll. I fjol slog han gärna ut den till inkast eller hörna men nu spelar han ruggigt stabilt. Markus Holgersson gör också en bra match. Att ett par gånger bli frånsprungen av Daniel Larsson är inget man ska lasta honom för.

Just Markus gör i mina ögon den enskilt bästa prestationen igår när han sprang ikapp just Daniel Larsson och tog helt sonika bollen från honom..

– Det stämmer. Han löste det med bravur och vi kan nog få nytta av honom i fortsättningen också.

Sedan, avslutningsvis, så står det återigen om Henkes fördelar och att han stämplade Sudic ett par gånger och inte fick varning.

– Ja, det är så tröttsamt. Det är mer svart och vitt än någonsin (har inget med att göra att Bosse just då klev in och fick se HIF ta ledningen i U21-matchen). Det saknas nyanser i alla utomstående bedömningar.

Nu hör jag att du är framme, hoppas det går bra!

– Ja vi ska titta på första halvlek här och sedan åka hem och titta på TFF- AIK. Sven är i Göteborg för att idag se Häcken- Halmstad och i morgon ska han se ÖIS- BP så vi kan vara så bra förberedda som möjligt tills på måndag.

Då ska jag släppa iväg dig till matchen så hörs vi nästa tisdag!

 

3 kommentarer

  1. Tackar tackar för intervjun. Ett riktigt bra återkommande inslag. Även roligt med Imad Chaddeh, verkar ju nästan som att vi får se honom i HIF någon gång i framtiden.

  2. Kul med Chaddeh och även intressant det han säger om Tamboura, att han kan vara ett alternativ på mitten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*