Betyg HIF- AIK

Här följer betygen från dagens match.

Pär Hansson, 3, gör en avgörande räddning på Sadikus enda misstag,

Emil Krafth, 2, hade det stundals jobbigt. Mest för att understödet från Lindström var noll och intet,

Loret Sadiku, 4, kunde fått en femma men frispelningen han gjorde drar ner betyget.

Joseph Baffo, 5, man kan säga vad man vill men JAG saknar inte Atta

Erlend Hanstveit, 4, bästa matchen igen för honom. Mycket stigande kurva.

Mattias Lindström, 0, det räcker inte att ha viljan. Det här var så underkänt det bara kan bli,

May Mahlangu, 4, kan lite till men när Gashi funkar lyfter även May

Ardian Gashi, 4, terriern är tillbaka.

Daniel Nordmark, 1,  den förtvivlade vildvittrans mål “syns inte finns inte”

Erik Sundin, 1, det måste ju hända något snart. Hur dålig är Alvaro för tillfället??

Alfred Finnbogason, 0, det känns som att det här är en man som tänker på sig själv i första hand. Han och Sundin verkar konkurrera mer än komplettera.

 

Rachid Bouaouazan, 4, tog lite tid innan han kom igång men sedan gör han det riktigt bra. Ett mycket vasst inlägg tex. Svaga skott dessvärre.

Thomas Sörum, 3, känns faktiskt lite som att han är på gång.

 

Conny Karlsson, 3, för att han envist trott på Hanstveit.

Martin Hansson, 4, gör en riktigt bra match om än inte helt felfri.

 

 

9 kommentarer

 1. En ganska bra betygssättning, Leif. Tycker dock att Kraft var värd en 3:a och att Connys betyg måste dras ner. Jag är djupt oroad över det spel som HIF till stor del utövar. Under större delen av matchen var det ständiga långbollar och därefter förlorat initiativ och så har det sett ut till stor del i år. Man väljer ju bort att använda sig av lagets största playmaker, May, som får trampa runt på mitten medan bollarna seglar över honom. När man till slut rullar längs marken och använder kortare pass så växer May in i matchen och tar över de offensiva initiativen ihop med Rachid. Mer av detta måste till annars sjunker förtroendet för Conny rejält! Och som du antyder, anfallsspetsarna är trubbigare än någonsin.

 2. Håller inte med.

  Lindström gav Kraft understöd ett antal ggr mot Mutumbam Lindström slår en del bra inlägg(varav det sista är Sundin en stortånagel från att få in). 0:a? Dessutom visar han moral

  Hanstveit 4:a? Krafth 2:a? Skulle nog säga tvärtom. Krafth deltog i offensiven och försökte i alla fall.

 3. Undrar bara hur nöjda vi är med Nordmark, Hanstveit, Sörum samt Finbogarsson? Är det ok värvningar? Eller? Tycker inte det! Avgå!

 4. Dock får jag nog tillstå att Uronen, Krafft samt Sadiku känns bra scoutat. Men det ursäktar inte de övriga fyra stolpskotten. Avgå! Någon!

 5. Skrattretande nivå på betygsättningen, precis som vanligt.

  Sex fyror och en femma efter en miserabel insats mot ett kraftigt brandskattat motstånd. Vi pratar om en match som sammanlagt innehöll fyra skott på mål.

  Skrattretande.

 6. Tror Conny också börjar känna oro eftersom han stod upp fler ggr i går än sammanräknat på båda 2 tidgare säsongerna…

  Fast bara stå upp hjälper inte när de s.k. informella ledarna på plan inte verkar ta tag i taktpinnen eller inte lyckas dra med sig alla andra lagkamrater. När Krafth blev manglad precis framför bänken med ca 10 min. kvar hade det varit perfekt läge för Conny att dela ut direktiv men icke sa nicke…

  Inte bara löpningarna samt presspelet saknar man från säsongerna 2010/11 utan också viljan (förutom hos Lindström då förstås) att vinna & orka ta den där extra löpningen för vinna tillbaka en boll/starta en kontring – kanske det är Connys största problem att motivera ett gäng (visst, inte alla men ändå mer än halva laget) att bli vinnarskallar igen när man redan vunnit allt som går att vinna inom svensk fotboll??

 7. Otm: Försvarsspelet var ju faktiskt klockrent. Att snacka kraftigt brandskattat motstånd när det de facto är så att HIF hade lika många spelare borta och en, kanske två eller tre, ordinarie som precis är tillbaka från skador och satt på bänken är väl att blunda för verkligheten.

  Kan dock inte ta bort känslan av att Baffo och Sadiku gjorde precis så bra som de fick betyg efter.

 8. Generellt ett betyg för högt på samtliga. Hanstveit och Sörum visade att de kan bli bra. Hanstveit gjorde mer offensivt idenna match än samtliga innan i år. Anfallet och yttermittfältarna dock underkända i 1 halvlek.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*