Beslut om ombyggnad dröjer

Det var tänkt att beslutet om ombyggnaden av Olympia skulle komma nu i juni. Men i dag kom beskedet att beslutet skjuts fram till oktober. 

NyOlympia
Beslutet om ombyggnaden dröjer till oktober.

Budgettaket på 290 miljoner höll man inte senast det skulle tas beslut. Då beslutades det att man skulle skära i kostnaderna och ändra delar av upplägget. Det jobbet är ännu inte färdigt och det kan sluta med att man begär mer pengar för bygget.

En annan aspekt man ska titta extra på under tiden fram till oktober är säkerheten. Något som hänger samman med den mörka premiären och se effekter på publiktillströmningen som det har fått. Att locka tillbaka dem är en av nycklarna till HIFs framtida ekonomi.

“De är vår primära publik. 50 procent av barnfamiljerna ser i snitt tre matcher per säsong. Kan vi få dem att se en fjärde betyder det mycket.” säger Claes Ohlsson, ordförande i HIF, till Helsingborgs Dagblad.

Men det uppskjutna beslutet kommer inte förändra planen på att ombyggnaden ska vara klar 2016 eller 2017. “Nej, nya Olympia ska stå klar enligt planerna. Säger politikerna ja till budgeten går vi genast igång.” säger stadsdirektör Palle Lundberg.

Björn Velander BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*