Bantning, brassar och tjugo procent Udinese

HIF går i täten av gruppen som vill minska antalet lag i Allsvenskan. Det ryktas om brassar på träningslägret i Portugal. Och nu skulle tjugo procent av Serie-A laget Udineses startelva kunna bestå av x-HIF’are!

Joel Ekstrand - Foto: HIF.se

Vi börjar väl konstatera att det nu då är mer eller mindre klart att Joel Ekstrand lämnar trygga Olympia mot ett i mina ögon mer kaosartat Stadio Friuli. Udinese är ett hyfsat stort lag både historiskt och idag. Jag är ingen större fan av italiensk fotboll, men jag såg ändå lite på matchen mellan Milan-Udinese häromdagen, och jag blev smått överraskad och imponerad av Udineses kapacitet.

Var får då “vår” Joel Ekstrand plats i detta, detta monumentalt stora Udinese då man räknar spelare knutna till A och B-laget. Landgren hade svårt att hitta en plats och blev utlånad. Kommer det finnas en plats för Joel, eller han försvinner ut på lån lika fort som han packat upp väskan i nordöstra Italien?

Skillnaden mellan dessa två värvningar, Landgren och Ekstrand, är att i det ena fallet valde Udinese att lägga upp 1,5 miljoner Euro direkt. Det är kanske en fingervisning på hur de värderar Ekstrand?

Nåväl, jag önskar Joel all lycka och framgång i sin fotbollskarriär!

***

Nu har snöbollen börjat rulla rejält. Snöbollen som har för avsikt att rasera dagens Allsvenska seriesystem och återigen ska vi “bygga något nytt för framtiden”, som det hette den gången SEF/SvFF lade om till en 16-lagsserie.

Jag tänker inte bli långrrandig i denna diskussion…än, utan avvaktar och ser hur mötet/mötena går uppe i Stockholm där klubbrepresentanter och förbundet ska diskutera omläggningen.

Men återigen visar det sig att inkompetens och avsaknad av tålamod kan förstöra vad som helst…även en Allsvensk fotbollsserie…

***

Om knappt fjorton dagar befinner sig HIF-spelarna långt från snöslask och minusgrader då träningslägret i Portugal kör igång, för andra året i rad. Hela truppen åker ner (minus Joel då) och dessutom kvittrar “fåglar” om att det ansluter två stycken brassar till lägret. Den ene av dessa brassar har dessutom tidigare spelat för världens vackraste förening…

Vi får väl se. Vi befinner oss vid den tidpunkten på året då “fåglar” gärna kvittrar om både det ena och andra.

På tal om det fick jag dessutom höra “kvittring” av en kund till mitt företag. Kunden, som verkar i Kalmar hade i sin tur hört av “bekanta” att en viss Lantz skulle provspela för HIF?
– Lantz?, svarade jag, han behöver väl inte “provspela”, han har ju gjort två säsonger i rad nu!
– Nej, nej, nej! Inte DEN Lantz, svarade kunden, Joakim så klart! Det är ju allmänt känt (även ända bort till Kalmar tydligen) att HIF jagar ersättare för Ekstrand och nu har ju Lantz (Kalmar-Lantz alltså) inte fått förlängt av sin klubb och står till förfogande!

Även om det ryktet är helt befängt, så kan man ju leka med tanken om hur intressant det hade varit med konkurrensen från de då bägge spelarfrubloggerskorna (vilket jädra ord…!), My Gerndt och Malin Wollin (Lantz…alltså).

5 kommentarer

  1. lantz är påväg till div 1 klubben kristianstads ff. bara så ni vet, han är rätt långt ifrån HIF.

  2. Jag förmodar att du pratar om Joakim Lantz? Och att han skulle komma till HIF var ju ändå aldrig aktuellt…
    Men pratar du Marcus Lantz blir ditt inlägg genast mer intressant 😉

  3. Skulle vara märkligt om en allsvensk fotbollsspelare får provträna, bör man inte ha koll på honom? Hur många matcher såg Reine förra året, 40? Han om nån borde ju veta

  4. Angående det här med seriesystemet så tycker jag att det är bättre att de snabbt rättar till misstaget som är 16- lagsserien, än att låta det vara så en längre tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*