Bancé lånas året ut “Där finns en köpoption”

Han tränade med HIF under en period och ledningen gillade vad de såg. Nu står det klart att Ibrahim Bancé lånas in under resten av säsongen.

Vem tänker ni? Bancé är en offensiv mittfältare och tillhör ivorianska ASEC Mimosas. På meritlistan har han bland annat tre matcher i Afrikanska mästerskapen för Burkina Fasos U20-landslag och även fått känna på spel med A-landslaget

Mittfältaren har imponerat, under provperioden, och nu väljer HIF att låna in honom under resten av året. För HIFs del är detta en bra ekonomisk lösning då man enbart betalar spelarens lön. Dessutom har man även valt att skriva in en köpoption i avtalet vilket innebär att man, efter säsongen, kan välja att lösa en permanent övergång då detta handlar om ett framtidsnamn.

Under sin tid här så tränade 18-åringen med A-laget och hann även spela en match med HIFs U21-lag. Till HIF.se säger ordförande, Krister Azelius, följande om talangen:

– Ibrahim är en ung, lovande central mittfältare som våra sportsligt ansvariga nu ska få lära känna mer i vår miljö. Han är för sin ålder väldigt erfaren med matcher i ett topplag i Elfenbenskustens högsta liga, matcher i Burkina Fasos U20-landslag samt helt nyligen matchtid med Burkina Fasos A-landslag. Denna lösning är väldigt gynnsam för oss ekonomiskt och är utfallet så bra som vi hoppas och tror har vi möjlighet att köpa loss spelaren för en fast summa efter säsongen. För oss är det också viktigt att en ung kille som Ibrahim trivs i Sverige, Helsingborg och HIF innan vi knyter upp honom på ett längre avtal. Alla parter ser detta som en väldigt bra överenskommelse

Välkommen till HIF säger vi på AOH

Foto: Anna Berg/HIF

 

1 trackback/pingback

  1. Allt Om HIF

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*