Atta letar vidare

Walid Atta generera pengar - trots att han lämnat klubben Foto: Samone Klinteberg

Turnén i Europa för att skapa intresse för sig själv gick inte något vidare. Men Walid Atta är tydlig med att han vill lämna. 

Walid Atta fick spela i backlinjen igen Foto: Samone Falkman
Atta undersöker intresset för honom i Europa
Foto: Samone Falkman

Han har ett år kvar på kontraktet men det är ingen hemlighet att Atta vill bort från Helsingborg. Han vill, som han uttrycker det, få en nytändning och säger till Helsingborgs Dagblad att han inte skulle åkt ut i Europa för att visa upp sig om det inte varit för skadorna.

Det vore annorlunda om jag varit skadefri en hel säsong, då hade jag inte åkt och provspelat.

Resan som först gick till Turkiet för att provträna med schweiziska FC Aaraus skulle sedan gå vidare till Portugal och Sporting Braga. Men Atta säger att han aldrig besökte den portugisiska klubben, “Tanken var att jag skulle träna med Braga, men det blev inte så.”

Anledningen till att han åker runt på det här viset på en försäljningsturné är enligt Atta själv att han inte har någon agent och att han får göra vissa saker på egen hand. Han säger att han besökt flera länder och klubbar under resan men att det inte finns något konkret ännu att ta ställning till.

Trots att han alltså nu aktivt söker en ny klubb så är han beredd att göra sitt bästa i HIF där han har ett år kvar på sitt kontrakt. “Jag trivs jättebra här. Människorna runtomkring klubben och fansen är grymma Jag har inga problem med det.”

Både han och Jesper Jansson säger att spelaren och klubben har en bra dialog, att man får se tiden an och värdera de bud som kommer in.

Björn Velander BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*