Arnor efter Alejandro

Alejandro Bedoya hann knappt lämna Olympia innan HIF hade gjort klart med hans ersättare. Det blir, enligt flera samstämmiga källor den 24-årige islänningen Arnór Smarason som ska ta Bedoyas plats. Han kommer närmast från Esbjerg.Arnor Smarasson

Enligt uppgifter i dansk media hade Smarason anbud från Nordsjälland och HIF att välja mellan och han valde då den svenska sidan av sundet! HIF har ännu inte bekräftat affären men det lär förmodligen ske de närmaste dagarna.

HIF har ju tidigare haft flera duktiga islänningar, senast Alfred Finnbogason, så det finns ingen anledning att tvivla på att Jesper Jansson vet vad han gör den här gången heller.

Arnor är 185 cm lång och väger 74 kilo. Han är högerfotadad.

Hans kontrakt med Esbjerg gick ut vid månadsskiftet vilket innebär att HIF inte behöver betala någon övergångssumma. Däremot ska spelaren förstås ha en sign on-bonus och lön. Hans marknadsvärde uppskattas till mellan 450 000 och 500 000 Euro

Även om HIF:s ekonomi inte är lysande (enligt tillgängliga källor) så verkar det som om klubben löst affären. Hur är än så länge okänt. Men en toppklubb som dessutom har ett så fint varumärke kan alltid räkna med att det finns de som vill vara med och stödja.

Det lär väl offentliggöras inom kort om Arnor är spelklar redan till seriefinalen mot Göteborg. Vi får väl hoppas att det blir så.

Om HIF lyckas besegra IFK och dessutom spöa Halmstad i den uppskjutna matchen så ser utgångsläget inför hösten ganska ljust ut.

bbl_roland_nordqvist

2 kommentarer

  1. Ingen överraskning att HIF:s ekonomiska kostym är trång när man för tredje (?) året på raken kör med vågspelet i form av en underbalanserad budget. Men bör ju som du är inne på Roland finnas en & annan potentiell extern finansiär med rödblått hjärta – och efter Bedoyas sorti bör det också finnas utrymme i lönebudgeten för Arnór…

  2. Kul! Men hur skulle han kunna vara spelklar till IFK-matchen? Fönstret öppnar ju inte förrens det 15e.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*