Armin Gigovic målskytt för landslaget

190620 Helsingborgs Armin Gigovic och IFK Göteborgs August Erlingmark under träningsmatchen i fotboll mellan Helsingborg och IFK Göteborg den 20 juni 2019 i Hässleholm. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN / Cop 166

Armin Gigovic lämnade HIF för ryska Rostov under 2020, och har sedan dess fortsatt ta steg i sin karriär. Mittfältaren är just nu på landslagsuppdrag med Sveriges U21-landslag, och i matchen mot Montenegro gjorde 19-åringen verkligen avtryck.

Efter att ha utsetts i veckans lag i den ryska ligan var det spel med Sveriges U21-landslag under fredagen som gällde för Armin Gigovic. Mittfältaren startade och spelade 66 minuter när Montenegro besegrades med 3-1. Matchen spelades på Sveriges finaste arena, Olympia, och Armin Gigovic var faktiskt en av tre målskyttar i matchen. 19-åringen satte Sveriges 2-0-mål i den 51:a minuten på framspel av Rami Hajal, så uppenbarligen var det tacksamt att vara tillbaka på Olympia för “Gigo”.

Fredagens seger innebär en tillfällig förstaplats i EM-kvalgruppen för Sverige, som har 10 poäng på fyra matcher. Nästa match spelas på tisdag då man möter Italien på bortaplan.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*