Årets viktigaste match!

Iallafall om man håller på Landskrona BoIS. HIF-BoIS, det blir inte större än så i deras värld. För HIF är det inte alls någon oviktig match heller, men det viktigaste är att inte få några skadade eller utvisade/avstängda till premiären.

Såg någonstans att man menade att det var en match mot HIF´s farmarlag med tanke på att 9 spelare och ledare har ett förflutet i HIF. Jag skulle snarare beteckna det som en match mellan HIF och HIF´s överskottslager. Det är få spelare i dagens BoIS med HIF förflutet som har erbjudits fortsatt karriär i HIF-i Landskrona hamnar de som antingen är “Over the hill” eller de talanger som inte blev mer än just talanger.

Men jag har den största respekten för många av ex-HIFarna i BoIS, Fredrik Svanbäck till exempel, en ganska begränsad spelare men med helt rätt attityd. Trots att han oftast satt på bänken, läktaren eller till och med var utanför laget så gnällde han aldrig. När han väl fick chansen kom han alltid in och krigade 100%. Tyvärr saknades den där sista talangen och kunnandet hos “Mini” men han har ett stort hjärta och är en oerhört sympatisk herre både på och utanför planen.

HIF´s farmarlag får väl nästan Värnamo utnämnas till, Värnamo mötte BoIS i en träningsmatch under våren och jag var på plats för att se “HIF Young boys” mot HIF “Old Bois” i en ganska underhållande match i kylan där Värnamo avgick med segern.

I den matchen gjorde inte BoIS senaste förvärv, den före detta HIF kaptenen Marcus Lantz något större väsen av sig och jag fick mentala flashbacks från när han anlände till HIF från Bröndby, han kändes då både trött, mätt och ointresserad och hölls utanför Stuart Baxters startelva av så pass begränsade spelare som Andreas Dahl och Fredrik Svanbäck. I senaste Offside lyser bitterheten över att HIF nobbade Marcus Lantz igenom rejält.

Vilket är synd, hade han gått ut och sagt att han kände sig mätt på fotbollen på Allsvensk nivå och istället ville ha utmaningen att försöka spela upp ett lag till Allsvenskan istället tror jag inte så värst många hade klandrat honom. Men nu är ju Marcus Lantz envisare än en åsna på stereoider så det var ju snack om klubbar i utlandet, i Allsvenskan och gud vet var.

Vilket var synd då han faktiskt hade chansen att avsluta sin HIF karriär lite snyggt.

Dagens match? Jag hoppas BoIS vinner, för det skulle glädja dem enormt och förmodligen bli deras största framgång i år. Har vi tur blir det kanske en ny låt från deras håll om segern. Det är också bra om HIF får sig en lite tankeställare inför premiären mot Mjällby. Komma ner på jorden, typ.

Men jag tror ändå att HIF vinner ganska komfortabelt

2 kommentarer

  1. “Mini” är nog den mest av överskottslag(r)et jag också kommer sakna: en mycket lojal lagspelare med helt OK touch på båda fötterna vilket gjorde att han kunde användas på båda kanterna – och min första “förälskelse” med killen går ända tillbaks till en träningsmatch på konstgräset i Laröd då han till skillnda från alla andra HIF-spelare tog skott så fort han fick chansen!!

    Man var ju van att det skulle spelas hela vägen in till sista tredjedelen i målområdet innan någon ens fick tänka tanken på skott -:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*