Är det realistiskt att hoppas på Holger?

Källor talar om dialog mellan klubben och den förre HIFaren Markus Holgersson. Samtidigt som försvararens frustration, över sin situation i Spanien, växer så ställer man sig frågan om en återkomst, i detta skedet, är realistiskt?

När Ålborg värvade den erfarne mittbacken Jores Okore, från FC Köpenhamn, insåg Markus Holgersson att hans speltid, i Ålborg, skulle begränsas. Även om HIF alltid varit ett alternativ så var dock målsättningen att försöka hitta en ny klubb – i utlandet!

Holgersson, som spelade 31 officiella matcher med den danska högstaliga klubben, har, förutom HIF, även ett förflutet i New York Red Bull, Wigan och Anorthosis Famagusta. Med andra ord så talar vi om en rutinerad försvarare som, numera, håller till i den spanska andraligaklubben Lorca.

Markus Holgwersson, här tillsammans med agenten Andre Schei Lindback, i samband med övergången till Lorca Foto: Bildbyrån

Tiden i Spanien har dock inte riktigt blivit som Holger hoppats på och enligt källor har mittbacken, i samtal med HIF,  aviserat att om det inte blir någon förändring avseende hans nuvarande sits så vill han hem. Kanske redan i Januari? Men då krävs det att spanjorerna bryter kontraktet som löper ut till sommaren…

32-åringen anlände till Lorca i somras och fick omgående mycket speltid men efter någon månad så hamnade Holgersson utanför startelvan och har sedan dess suttit fast på avbytarbänken. Skadeläget i klubben gjorde att Holger var tillbaka från start, för några veckor sedan, men i senaste matchen fanns han inte ens med i truppen. Hittills har det bara blivit åtta matcher för spanjorerna som dessutom ligger på nedflyttningsplats efter att halva serien är spelad.

Holgersson har flera gånger varit tydlig med att han vill avsluta karriären i HIF men har också, gång på gång, förhalat beslutet att åka hem till Sverige och HIF. Nu ryktas det dock om att en återkomst kanske ändå inte är så långt borta…

Även om 32-åringen hade ambitionen att försöka hålla sig utomlands några år till så stärker bänknötandet, i den spanska andradivisionen, inte direkt försvararens aktier på marknaden. Samtidigt lockar tydligen en återkomst till HIF och möjligheten, att till sommaren, kanske få bilda mittlås tillsammans med kompisen Andreas Granqvist. Något som borde få alla HIF-supportrar att dregla av förtjusning.

Från Fotbollskanalen har Holgersson tidigare fått frågan om en ev hemkomst till Helsingborg

– Jag vet inte hur länge jag får vara frisk och spelare och så vidare, men Helsingborg är alltid något man har i tanken. Jag var hemma och såg kvalmatcherna, jag ser varenda match på tv och jag känner folk där. Jag känner P-O och när jag var ledig i vinter så tog jag en lunch med Christoffer Andersson, vi spelade ju ihop tidigare. Jag är tätt där och ser vad som händer. Finns där en lucka så… Det är ju Helsingborg jag flyttar hem till sen. Så passar det så… Jag får se om jag kan bilda mittbackspar med Andreas Granqvist kanske. Men vi har ju Joel Ekstrand och Marcus Nilsson också så kommer de hem kanske man får flytta ut till högerbacken igen?

Holgersson vid förra återkomsten till HIF Foto: Bildbyrån

Precis som med Granen så spelar serietillhörigheten ingen större roll även om Holgersson vill spela så högt upp som möjligt

– När jag ska komma hem tror jag inte det spelar så stor roll. Då får man göra det bästa av det. Sen är det klart att man vill spela i allsvenskan, men är jag på väg hem så ska jag inte säga att det spelar roll. Men det är klart att det är fördelaktigt om de spelar i allsvenskan.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*