AOH tippar Allsvenskan plats 2

AlltOmHIF tippar allsvenskan

 

Plats 2: Elfsborgs IF

Föregående års placering: 4

Nyförvärv: Simon Lundevall (Gefle IF), Victor Götesson (Mjällby IF), Jesper Manns (Jönköping Södra), Victor Prodell (Mechelen)

Förluster: Mikkel Beckmann (Hobro IK), Johan Larsson (Brøndby IF)

AOH kommenterar: 

Fjolårets fyra i tabellen har värvat bra och inte tappat så många spelare. Johan Larsson kommer vara saknad men truppen känns ändå stark och Elfsborg är alltid favoriter hemma på konstgräset. Nygamla tränaren Magnus Haglund är tillbaks i klubben, årets Elfsborg ser spännande ut men kan det räcka hela vägen?

Glenn Holvik (ordförande i Guliganerna)

Hur har det gått för ditt lag under försäsongen?

Vi har vunnit alla matcher i cupen, där det har sett oerhört bra ut. Vi har fått tillbaka vår gamla tränare Magnus Haglund och vi kan inte klaga än så länge.

När det gäller träningsmatcher har vi inte haft chans att se så många, då laget har spelat i Spanien. Men resultaten mot lag som Lokomotiv Moskva och Dinamo Bukarest har inte sett allt för dåliga ut.

Vem har imponerat mest och vem kan överraska?

Vårt lag har en oerhört bra balans i år, med massvis av unga spelare blandat med rutin i spelare som Anders Svensson.

Det stora utropstecknet hittills är Arber Zeneli, en spelare vi snart ser i landslaget. Sedan så har Victor Claesson sett oerhört vass ut, han kanske äntligen blommar ut?

Foto: Bjarki Tordarson
Taco kör ett år till med sitt Elfsborg
Foto: Bjarki Tordarson

Hur ser du på ditt lags chanser i årets Allsvenska?

Vi får väl hoppas på att vi kämpar i toppen. Topp tre känns rimligt med dagens trupp.

Det känns lite som ifjol, att vi kan ha höga toppar. Men med tanke på så mycket unga spelare så kan det också bli en del djupa dalar. Får vi till jämnheten kan det bli jättebra, men jag sätter ändå ett frågetecken till det. Därför ropar jag inte efter guld i år.

Malmö får gärna vara guldfavoriten, ju mer press man sätter på dom, desto större kan dom floppa. Det låter bra för mig.

Vad tror du om HIFs chanser?

Intressant med Henke som manager. Det verkar även som att ni har värvat oerhört smart.

Anton Wede tror jag blir en oerhört bra värvning för er del. Han var väldigt lovande i Elfsborg, men föll ur truppen då vi då satsade på att värva dyrt.

Ert mittfält håller toppklass i Allsvenskan och det kommer man långt på, så ni kommer vara med och kämpa om Europaplatserna tror jag. Spännande att se hur det blir framåt för er del, då anfallet ser svagt ut. Men ni brukar göra mål och Henke kanske kan sätta fart på anfallarna? Extra spännande med Jordan Larsson som verkar vara en spännande spelartyp.

Hur ser du på att AOH har tippat ditt lag på plats 2?

Det låter väldigt rimligt. Men i dagsläget beror det mest på att AIK har underpresterat i cupen och för att Blåvitt ser ut att sänka sig själva med Lennartsson och b-lagsvärvningar. Som sagt, jag hoppas på topp tre. Där kan även ni vara med och nosa.

MFF är Sveriges gullegrisar som har allt att förlora. En sits vi har känt igen oss i. En sits jag inte skulle vilja vara i, för allt kan bara gå fel.

Vi tackar Glenn och önskar honom och Elfsborg lycka till i årets allsvenska. Imorgon presenteras vårt mästartips. 

Albin.evertsson.BBL

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*