AOH tippar allsvenskan plats 10

AlltOmHIF tippar allsvenskan
Plats 10: Hammarby IF
Föregående års placering: 1 (superettan)
Nyförvärv: Oliver Silverholt (Halmstads BK), Måns Söderqvist (Kalmar FF), Birkir Már Sævarsson (SK Brann), Philip Haglund (IFK Göteborg)
Förluster: Daniel Theorin (IK Frej), Andreas Haddad (klubb ej klar), Michael Timisela (klubb ej klar)
AOH kommenterar: 
Efter att ha åkt ur allsvenskan 2009 är Hammarby tillbaka i den högsta serien igen. Det är en klubb som kommer upp med en rutinerad tränare i form av Nanna Bergstrand, en rutinerad trupp och en supporterkultur av högsta klass. Årets Hammarby borde inte ha några större problem att hålla sig kvar men kan det bli så mycket mer?
Nanne var mannen bakom Hammarbys resa tillbaka
Nanne var mannen bakom Hammarbys resa tillbaka.
Pernilla Olsson (skribent på Hammarbys sektion på svenskafans.com)
Hur har det gått för ditt lag under försäsongen?
Jag tycker att försäsongen varit fantastiskt. Allt det grundar sig i att vi slog AIK i cupen. Jag tror inte att utomstående kan förstå hur jäkla underbart det var. En kokande kittel av förväntansfulla supportrar, jag hade rätt låga förväntningar och så går grabbarna och vinner. Det var otroligt viktigt för oss supportrar.  Annars har vi väl sett både bra och oroväckande saker under försäsongen. Allt är inte underbart, vi har saker att arbeta på både i offensiven och i det defensiva arbetet.
Vem har imponerat mest och vem kan överraska?
Jag tycker att Linus Hallenius ser stark ut. Han har en ordentlig försäsong i kroppen och kommer att göra stor nytta för oss. Även nye Måns Söderqvist från Kalmar ser spännande ut.
Hur ser du på ditt lags chanser i årets Allsvenska?
Jag hoppas och tror att vi ska klara oss kvar utan att behöva kvala.
Vad tror du om HIFs chanser?
Jag har dålig koll på Helsingborg, men det är onekligen spännande med Henrik Larsson vid rodret. Jag tror att era chanser är goda på en topp-placering, utan att för den sakens skull kanske vara favoriter till guldet.
Hur ser du på att AOH har tippat ditt lag på plats 10?
Att sluta tia är nog både rimligt och realistiskt, även om jag naturligtvis drömmer om att komma högre. Framförallt att vi slutar före Djurgården. 😉
Vi tackar Pernilla och önskar henne och Hammarby lycka till i årets allsvenska. Imorgon är det dags att presentera plats 9. 
Albin.evertsson.BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*