AOH tippar Allsvenskan Plats 1

AlltOmHIF tippar allsvenskan

PLATS 1 Malmö FF

Fg års placering: 1

Nyförvärv:
Oscar Lewicki (BK Häcken), Erik Andersson (Landskrona BoIS), Tobias Sana (Ajax), Jo Inge Berget (Celtic), Magnus Wolff Eikrem (Cardiff), Yoshimar Yotún (Sporting Cristal), Andreas Vindheim (Brann), Rasmus Bengtsson (Twente)

Förluster:
Matias Concha (slutar), Ricardinho (klubb ej klar), Simon Thern (Heerenveen), Magnus Eriksson (Guizho Renhe), Emil Forsberg (RB Leipzig), Markus Halsti (DC United), Isaac Kiese-Thelin (Bordeaux)

AOH kommenterar:

Har vunnit Allsvenskan två år i rad och därför är det inte så konstigt att dem är topptippade även i år. Ingen var överraskad att nyckelspelarna försvann efter både SM-guld och CL-spel, men laget har ersatt med etablerade spelare. Har favoritskapet på sig.


Intervju med Tony Ernst (MFF-supporter, ordförande i Svensk Fotbollssupporterunion (SFSU))

– Hur har det gått för ditt lag under försäsongen?

Svårt att gnälla så här långt: 1-0, 4-0, 3-0, 5-0, 4-0 är våra resultat. Sen åkte vi ur mot ett taggat ÖSK i cupkvarten. Illa, men jag är ändå inte så oroad.

– Vem har imponerat mest och vem kan överraska?

Vi har, efter alla försäljningar pga framgångarna med CL-spel, nästan ett nytt lag. Så många kan överraska. Många måste överraska. Men imponerat mest: nye norrmannen Wolff Eikrem. Största överraskningen: nye norrmannen Berget.

– Hur ser du på ditt lags chanser i årets Allsvenska?

Jag tror vi har goda chanser att tillhöra toppen. Jag tycker att man ska tro på sitt lag, så jag tippar oss som etta. Vi har ekonomin till det. Vi har spelartrupp och ledarstab till det.

– Vad tror du om HIFs chanser?

Övre halvan. Som MFF:are så saknar jag ju Roar. Han var, för att citera Harvey Pekar: »a reliable disappointment«. Jag tror att Henke kommer att styra laget oändligt mycket bättre. Jag gissar: 6-7:a i år, och om han inte lockas av större ligor, ännu bättre nästa år.

Foto: Bjarki Tordarson
Roar kommer att vara saknad i år – i alla fall från Malmö håll
Foto: Bjarki Tordarson

– Hur ser du på att AOH har tippat ditt lag på plats 1?

Ganska naturligt. Vi har vunnit 2 år i rad och visserligen sålt en del tongivande spelare, men också kunnat ersätta dem.

Vi tackar Tony för intervjun och önskar honom och MFF lycka till i årets Allsvenska!

I och med detta är AOHs tippning av Allsvenskan 2015 färdig. Nu vill vi gärna höra era åsikter. Vad tycker ni? Skulle något lag hamnat högre upp eller lägre? Kommentera i fältet nedan, men kom ihåg att hålla en god ton så slipper vi rensa bland kommentarerna. 

Emil.Carlsvärd.BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*