AOH tippar Allsvenskan – Omg. 22

Ikväll drar en ny omgång av Allsvenskan igång. Givetvis kommer vi på Allt Om HIF att även denna vecka berätta för er hur omgången slutar. De som håller i pennorna denna vecka är Roland Nordqvist och Jimmy Fors. 

AOH Tippar (2)

Mer speltips: Vi samarbetar med Spelbloggare.se. Där hittar ni mängder av speltips och rekar varje dag.

1) Örebro SK – IF Brommapojkarna

Roland: Gästerna håller inte allsvensk klass och försöker bara komma undan med hedern i behåll, vilket inte går särskilt bra. Räkna med en klar hemmaseger här.

Slutresultat: 3-0

Jimmy: Brommapojkarna flög på en riktig smällkaramell senast då dem förlorade med 4-0 mot Djurgården, den gamle HIF-aren Sebastian Andersson gjorde ett hattrick och blev en stor matchhjälte för sin nya klubb. Med anledning av det tror jag tabelljumbon får svårt att resa sig.

Slutresultat: 2-0

—————————————————–

2) Helsingborgs IF – Halmstads BK

Roland: Just när man tror att HIF stabiliserats kommer snacket om att både Accam och Holgersson kan vara på väg bort. Inte det man önskat precis. Tror dock att båda är med här och då bör HIF bättra på sin för året usla hemmastatistik.

Slutresultat: 3-1

Jimmy: Det blåser runt omkring HIF hela tiden och under torsdagen gick man ut med informationen att Jesper Jansson sagt upp sig, om inte klubben uppnår vad han önskar inom tolv månader. Allt som händer vid sidan av tror jag påverkar laget mer än vi anar och jag tror att man tappar poäng mot HBK.

Slutresultat: 2-2

—————————————————–

3) Gefle IF – Åtvidabergs FF

Roland: Gefle har visserligen alldeles för många oavgjorda matcher i år men är något
starkare hemma. Åtvid har ett uselt bortafacit.

Slutresultat: 1-0

Jimmy: Årets tråkigaste match? Nja, kanske inte men utan tvekan omgångens tråkigaste. Mållöst och tråkigt spel kan vi vänta oss.

Slutresultat: 0-0

—————————————————–

4) BK Häcken – Mjällby AIF

Roland: Det räcker inte med Chippen och nye tränaren för Mjällby. Det mesta talar för degradering och här lär det inte bli någon poäng.

Slutresultat: 2-1

Jimmy: I min mening spelar Häcken den roligaste fotbollen i allsvenskan, man har ett internationellt spel som kommer kunna balansera upp Mjällbys lite mindre roliga spel, där kontringar och omställningsspel är det stora vapnet. Målrikt på Gamla Ullevi.

Slutresultat: 3-1

—————————————————–

5) IFK Norrköping – AIK

Roland: AIK försöker hänga med MFF men blandar och ger och lär inte kunna hota i längden. Samtidigt går det tungt för Norrköping så här lutar jag åt bortaseger.

Slutresultat: 1-2

Jimmy: AIK lägger i en växel som Norrköping inte hanterar, det blir att åka av.

Slutresultat: 0-3

—————————————————–

6) IFK Göteborg – Kalmar FF

Roland: Tror på en jämn match här men förmodligen kan blåvitt fixa en trepoängare.

Slutresultat: 2-1

Jimmy: Hasse Eklunds manskap har inte varit ett höstlag och de kommer få det svårt mot IFK, ett oavgjort resultat känns inte helt fel.

Slutresultat: 2-2

—————————————————–

7) Djurgårdens IF – Malmö FF

Roland: Djurgården har piggnat till och Malmö måste ha fokus både på allsvenskan och på europaspelet. MFF har dock en så stor ledning i allsvenskan att de har råd att tappa poäng och jag tror DIF kan kriga sig till en poäng här, om inte rent av en seger. Väljer dock ett försiktigt tips.

Slutresultat: 1-1

Jimmy: Serieledarna och nyblivna Champions League-laget möter Djurgården på Tele 2 arena, jag tror Malmö vinner och tämligen enkelt.

Slutresultat: 1-4

—————————————————–

8) IF Elfsborg – Falkenbers FF

Roland: Elfsborg är starka hemma och släpper knappast poäng till Falkenberg.

Slutresultat: 2-0

Jimmy: Falkenberg gör alltid mål, så även mot Elfsborg, men hemmalaget går vinnande ur matchen.

Slutresultat: 3-1

—————————————————–

bbl_roland_nordqvist

bbl_jimmy_fors

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*